“Ja, jeg er BARE en håndværker….” – Salmon Street
Tanker om "have-styling"

“Ja, jeg er BARE en håndværker….”

I kølvandet på Trines personlige indlæg på bloggen har jeg allernådigst fået lov til at være gæsteskribent for en stund. Jeg er meget glad og beæret over alle jeres fine kommentarer om vores boligindretning og stil indtil videre. Det betyder meget. TAK! Det har været sjovt at være anonym indtil videre, men også lidt underligt ikke at lægge navn og ansigt til noget som jeg er utrolig stolt af. Det laver vi om på nu!

Hej! Jeg hedder Anders Nielsen, er 32 år, uddannet tømrer og lever generelt et travlt liv! I løbet af de sidste 5 år har jeg arbejdet fuldtid som tømrer, totalrenoveret 2 lejligheder i min fritid og forsøgt at få en stand-up-karriere op at køre. Og alle 3 ting kræver oceaner af tid, engagement og passion!

Jeg bliver tit spurgt om min drøm er at kunne leve af stand-up. Og jeg ved det ærligt talt ikke. Jeg elsker at lave stand-up, men jeg kan også skide godt lide at være tømrer. Det sidste års tid er der heldigvis kommet så godt gang i stand-up´en at jeg går på deltid som tømrer efter sommerferien. Med udsigten til at jeg skal på danmarkstourné med Carsten Bang og Heino Hansen til November gør at jeg hellere må investere endnu mere tid i stand-up´en (samtidig med at jeg renoverer vores nye hus). Min stand-up tager udgangspunkt i mine oplevelser i byggebranchen – det er dejligt at kunne bearbejde sine oplevelser og komme af med lidt frustrationer overfor et grinende publikum.

Men når alt kommer til alt, så vil jeg altid BARE være en håndværker. Når jeg skriver det på den måde, så er det fordi jeg i det daglige tit støder på nedladende fordomme og holdninger om mig og mit erhverv. Danmark har udviklet sig til at være et land, hvor det ikke længere er forbundet med prestige at tage en erhvervsuddannelse. Det handler om at videreuddanne sig og have det flotteste CV!

Man kan som håndværker godt opleve – især i Kbh K, hvor jeg oftest befinder mig – at akademikerne ikke anser os håndværkere som rigtige mennesker, men bare en gene. På et tidspunkt havde jeg fået til opgave at udskifte vinduer på et kontor, imens personalet var på arbejde. Der var i forvejen sat stillads op på hele bygningen, så udsigten inde fra kontoret var ikke så god længere. Jeg spurgte retorisk; ”Er det okay, at jeg begynder at udskifte vinduerne nu?” – Chefen svarede; ”Ja! Det kan jo næsten ikke blive værre” Som om jeg kun havde til hensigt at genere ham og personalet. Jeg sagde lidt bestemt, men med et glimt i øjet: ”Du skal bare vide, at jeg hader altså også jer! Det besværliggør jo også MIT arbejde at I er her”. Han blev helt stille og jeg kunne se på ham, at det gik op for ham, at jeg faktisk også var et helt almindeligt menneske, der havde fået en arbejdsopgave. Derefter kunne vi tale normalt sammen.

Som Trine var inde på i hendes personlige oplæg, så har jeg også oplevet at mange folk har undervurderet vores formåen kun bedømt på vores udseende. En dag løb jeg tilfældigvis ind i bestyrelsen fra ejerforeningen. De havde skulet noget til det dér nye par, der var rykket ind og var i gang med at splitte hele lortet ad.

En af dem sagde: ”Er det dig, der bor derinde? Må man være så flabet og spørge om man må få lov til at komme ind og se, hvad det er I har gang i?” Jeg sagde naturligvis ja, da jeg elsker at vise mit håndværk frem. Da bestyrelsen kom ind i lejligheden tabte de mælet. Jeg havde netop lagt sildebensparketgulv, lavet vægpaneler og vindueslysninger med fyldninger.
Ham, der havde inviteret sig selv på besøg sagde: ”Hold da kæft. Det havde jeg sgu ikke set komme. Det var dagens oplevelse. Du må gerne komme op hos mig og fortsætte, når du er færdig her”. Og ved næste generalforsamling blev jeg tilbudt en plads i bestyrelsen. Den takkede jeg dog nej til, da jeg ikke mente at min kalender kunne rumme flere gøremål.

Efter købet af huset i Valby venter et nyt spændende kapitel. Med tid, engagement og passion er min drøm gået i opfyldelse. Jeg har endelig fået råd til at købe en murermestervilla sammen med min kæreste. Og jeg kan slet ikke vente med at komme i gang med at renovere den. For hold kæft hvor er det fedt at kunne lave alle de ting selv. Tak for jeres tid og tak fordi I følger vores projekt.

Tre hurtige facts om mig:

1: Jeg tog en studentereksamen inden jeg fandt ud af at jeg ville være håndværker!

2: Jeg har John Mogensen tatoveret på armen.

3: Jeg har en kæmpe drøm om at motivere unge til at tage en erhvervsuddannelse.

 

21 kommentarer

 • Skønt indlæg! Min kæreste er elektriker og jeg synes virkelig også det er ærgerligt at det bliver nedvurderet, i samfundet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte Buus

  Dejlig med en præsentation af jer begge.
  Kan i fortælle lidt om jeres fremtidsdrømme? Er børn en del af jeres fremtid? Har i tanker om, at i skal bo til evig tid i det nye hus, eller er der tanker om flere fremtidige boligprojekter, som i kan kaste jeres kreative talent over?
  Det er fedt at følge JER. Det giver kulør til tilværelsen, at se hvad i kan udrette. Tak for det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • salmonstreet

   Hej Ditte! Jeg skal nok lave et indlæg om fremtidsdrømme! Men lige nu er vores drøm bare at lave et dejligt hus!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Hvor sjovt at det er jer der har købt huset. Havde tænkt,at det bliver spændene at se hvem der flytter ind og hvad de gør ved det gamle fine hus. Men det bliver da helt perfekt med jeres touch på boligen. Velkommen til Valby. Hilsen “næsten nabo” 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • salmonstreet

   Tusind tak Anja!! Vi skal gøre vores bedste!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dejligt at komme med om bagved☺️ Jeg glæder mig til at følge jeres husprojekt👏🏻👌🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia Maja

  Skønt indlæg! Min kæreste er også “bare” tømre og jeg synes virkelig at det er ærgerligt at det bliver nedvurderet, i samfundet. Jeg er virkelig stolt af at kunne fortælle at min kæreste er håndværker 💪❤️
  Og spændende at du også kommer lidt på banen på Blogger 🤗🙌

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • salmonstreet

   Tak, Mia Maja. Han har truffet et fornuftigt valg! Det kan være at jeg får lov til at skrive lidt mere en dag 🙂

   -Anders

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Asta

  Fint indlæg Anders. Vi glæder os til at følge jeres nye projekt – “hus i Valby”

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rune Pedersen

  Hvis bare det er mig du har tatoveret på din anden arm, så er der “thumbs up” herfra. 😁😁
  God vind med alle projekterne.
  Håber aldrig du taber dit “drive”. 👍

  Kh.
  Den gamle skolelærer, der nu også “bare er håndværker. “

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • salmonstreet

   Den anden arm er helt bar, så hvis du gør dig umage, kan du måske få plads dér 😉 Du var en inspiration som efterskolelærer, Rune. Men det er dig velundt at komme ud på byggepladsen igen. Det håber jeg heller ikke at jeg mister.

   -Anders

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbeth

  Så godt skrevet ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Anders
  Rigtig godt indlæg! Jeg kan godt forstå at du er glad for at være i håndværkerfaget, og det er et fantastisk stykke arbejde du/i har lavet i lejligheden.
  Men hallo, hvem gider også være en del af akademikerklubben, ikke jeg 😆 Så tager jeg gerne fordommene med!
  Jeg glæder mig til at se hvad du får snedkereret i jeres nye hus!
  Josefine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • salmonstreet

   Hej Josefine!
   Mange tak! Jeg har det også fint med livet på byggepladsen. Der er sgu bedre stemning og sammenhold 😉 Og jeg ELSKER fordommene, for så er der lidt at skrive stand-up om! Tak for det og jeg glæder mig også til fortsat at følge jeres renovering! I er også skide gode!

   -Anders

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kenneth Westergaard

  Vel talt, min ven. Glæder mig til at følge jeres færd i det nye hus. Held og lykke med alle projekterne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • salmonstreet

   Tak, Kenneth! Det glæder mig, at du er med på rejsen! Og husk at hvis du keder dig, så kan du altid få lov til at komme til Valby og bygge!

   -Anders

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Allan Pedersen

  super fedt indlæg Anders og med jeres evner bliver det sgu den flotteste og mest unikke murermestervilla i Valby og selvom jeg kun er “Bager” så er jeg sgu stolt af at ha’ arbejdet sammen med en med det syn på mennesker ,men var du vist ikke i tvivl om ,sådanne nogle som DIG der gør arkitekternes drømme til virkelighed , glæder mig til at følge Trine og din drøm

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • salmonstreet

   Tak for de fine ord, Bager! Jeg kan kun sige i lige måde! Dit engagement er misundelsesværdigt! Finanskrisen var et godt tegn på, at selvom man er ufaglært arbejdsmand i byggebranchen, så kan man godt overleve, hvis man er dygtig nok! Den bedste arbejdsmand, jeg har oplevet! Jeg håber at vores veje igen krydses på byggepladsen en dag. Men inden da skal du altid være velkommen til at komme forbi Valby til en øl og en snak!

   -Anders

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tanker om "have-styling"