Det er kun de dumme, der bliver håndværkere! – Salmon Street
ÅH NEJ....BAR RØV I EKSTRA BLADET....

Det er kun de dumme, der bliver håndværkere!

Hver sommer, når jeg ser glade studenter i bybilledet tænker jeg: ”Hold kæft hvor VAR det en god tid, men hvor ER det godt at jeg læste videre og blev håndværker!”

Det lå bestemt ikke i kortene at jeg skulle være håndværker, for da jeg var færdig med at gå på efterskole stod jeg ved en skillevej. Jeg anede ikke hvilken retning jeg skulle vælge rent uddannelsesmæssigt. Det eneste jeg vidste var, at jeg i hvert fald ikke skulle være håndværker, for det var kun de dumme, der blev det. Det var ikke en holdning jeg selv havde skabt. Det var mine omgivelser der gav mig det indtryk, for jeg havde absolut intet, der underbyggede den tese. Min far var mekaniker og en del af mine folkeskolekammerater gik direkte i lære som tømrere eller murere og ingen af dem var dumme. Samfundets generelle syn på håndværkere skabte min opfattelse.

Jeg valgte at starte på gymnasiet og følge strømmen, for det var det man gjorde, hvis ikke man var dum. Gennem min opvækst har jeg ikke mødt nogen lærere, studievejledere eller andre autoriteter, der har modbevist det samfundsbillede. Ingen af dem foreslog mig, eller talte for at man også kunne blive håndværker.

3 år senere stod jeg med min studenterhue og anede stadig ikke hvad jeg skulle lave. Derfor valgte jeg at tage et sabbatår med hhv. arbejde og højskoleophold, indtil jeg et år senere stod i præcis samme situation! Ikke en skid klogere! Mine folkeskolekammerater havde nu biler og ejerboliger, mens jeg havde brugt mine surt optjente penge og min børneopsparing på et højskoleophold.

Min tankegang ændrede sig med årene. Jeg blev draget af tanken om at have råd til sit helt eget sted. At kunne sætte mit eget præg på det og skabe fantastiske ting med mine hænder! Jeg elskede at hjælpe mine kammerater med at renovere deres boliger. Dagene gik hurtigt! Jeg endte med at gå i lære som tømrer, hvilket er den BEDSTE beslutning jeg nogensinde har truffet. Jeg følte at jeg måtte sluge nogle kameler, da jeg meddelte mine omgivelser at jeg nu var blevet dum og gik i lære som tømrer. Min daværende kærestes reaktion var: ”Jamen Anders du er da meget bedre end det!?” Men nej, det er jeg ikke. For det ypperste du kan opnå, er at blive håndværker!

Jeg ved godt hvordan samfundet kigger på mig og jeg oplever fordommene gang på gang, når jeg bevæger mig rundt i mit arbejdstøj eller endda, når jeg udfører opgaver hos folk, der SELV har ringet efter hjælp. Min stemme er ikke verificeret, for jeg er BARE en håndværker. Jeg har tit i selskab med bygherrer og byggeledere kommet med kvalificerede forslag til hvordan man opnår det flotteste byggemæssige resultat, men er af begge parter blevet negligeret og overset. Det har jeg det egentligt fint med, for jeg ved godt at det er dem, der er gal på den. Jeg tænker for mig selv; ”Nåh ja, hvad fanden ved jeg. Min gamle lejlighed endte i 7 forskellige boligblade og jeg har vundet titlen som Boligmagasinets ”årets boligstylist” i 2017. Der er ingen af jer, der nogensinde kommer til at bo så flot som jeg gør! Og hvis I vil have at jeg laver det grimt. Så laver jeg det gerne grimt for jeres skyld. Jeg er jo bare en dum håndværker, der har fået en opgave!”

En meget specifik episode udspillede sig i en unavngiven interiørbutik i Kbk K, hvor Trine og jeg søgte inspiration til vores (på det tidspunkt) kommende bolig. Vores smag har ikke nogen pris! Vi lægger gerne det det koster at opfylde vores behov. Eksempelvis kostede køkkenbordpladen i vores gamle gamle lejlighed 55.000 mens vores spisebord var et loppefund til 750 kr.Det var de to ting, der var de fedeste hver for sig! Vi hilser pænt, da vi træder ind i butikken. Den kvindelige ekspedient kigger op fra sin computer, giver os elevatorblikket og kigger ned i sin computer igen. UDEN at hilse. Hun havde vurderet, at der ikke var noget salg i den dumme håndværker og hans tatoverede Amager-tæve, der i øvrigt blot er en dum frisør. Det var simpelthen ikke tiden værd at begynde at hilse på dem! Vi havde lige solgt vores lejlighed og der stod 2,2 millioner på kontoen. En formue jeg/vi havde skabt på 4,5 år. (den 1. million lavede jeg selv på 3 år og de 1,2 millioner lavede vi i fællesskab de efterfølgende1,5 år.) Der var ikke noget i butikken vi IKKE havde råd til. Vi ville naturligvis ikke støtte en ansat, der ikke gad at tjene penge og valgte derfor at lægge pengene andetsteds.

Hvis dit ambitionsniveau er højt nok kan du, med en erhvervsuddannelse, tjene lige så mange penge du vil! Og tilmed er det FUCKING FEDT at være håndværker! Jeg får lov til at opleve fredede bygninger i hele København. Jeg har været med til at renovere tårnene ved Dronning Louises bro. Jeg har fået lov til at gå i underjordiske gange og jeg har oplevet udsigter ingen andre får lov til! Jeg bor flottere end mange af de rige, der hyrer mig! For alle de fede ting, jeg laver hos dem, kan jeg sjovt nok også lave hos mig selv! De høje vægpaneler, stuklofterne, radiatorskjulerne, sildebensparketgulvene. Det HELE kan jeg lave hos mig selv!

Selvom jeg var 5 år om at beslutte mig for hvad jeg ville efter folkeskolen, sidder jeg i dag som 33-årig i en bolig, som mange af mine jævnaldrende med et langt flottere CV aldrig vil have mulighed for at købe!

Mit bedste råd er: tag jer nu en erhvervsuddannelse! Danmark mangler jeres hænder! Der er brug for et andet syn på håndværkere. Ikke for min skyld, for jeg hviler nok i mig selv til at være stolt af det jeg laver! Men for de usikre unges skyld, der hellere vil følge strømmen end at følge drømmen! Jeg vil rigtig gerne være med til at udbrede den gode fortælling om at være håndværker, for hold kæft hvor er jeg glad for det! Og jeg HAR været en af dem, der så ned på håndværkere! Det gør jeg ALDRIG igen! Vi ses på byggepladsen!

 

55 kommentarer

 • Charlotte

  Jeg tog gymnasiet.
  Mine brødre var begge ‘bare’ håndværkere, og der var pristige i hvis man kunne tage en boglig uddannelse. Jeg sad der og følte mig helt ved siden af.. Det var ik det jeg ‘kom fra’.
  Under en undervisningstime kommer man ind på det med at tage gymnasiet, og min LÆRER siger så noget med at, han ville “blive skuffet hvis hans børn ik tog en gymnasiel uddannelse, og ‘bare’ blev håndværker”. Jeg var målløs! Men der sad man blandt en masse der (of course) tog gymnasiet, der sikkert er blevet præget af deres forældre med høje stillinger, og følte han ramte noget vildt personligt, og egentlig havde en tydelig holdning om hvad han mente om håndværkere (og derved mine brødre). Der sad jeg og sagde intet. Og NØJ hvor ville jeg ønske jeg kunne få lov at opleve den situation igen, således at min nuværende 28 årige, bedre og velformulerende jég, kunne forklare ham en ting eller to. At status og penge ik nødvendigvis gør folk lykkelige. At menneskers profession ik siger noget om deres værdi og hjerte. Og han var et tydeligt eksempel på at uddannelser som hans muligvis gør folk kloge på bestemte faktuelle områder indenfor hans fag, men at han samtidig selv er helt tabt og har misset forståelsen for livet.. Ikke pga. hans valg af uddannelse, men udtalelsen han dengang for 11 år siden kom med i Natur Videnskab. Et fag jeg i øvrigt dumpende til UG! 😂
  Den dag i dag er jeg ‘bare’ pædagog, og jeg elsker det. Psykisk syge, domsanbragte. Og så er jeg samtidig pisse god til det! 🙂

  Tak for dit indlæg! – Det er vigtigt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Salmonstreet

   Hej Charlotte
   Din historie er desværre ikke enestående, har jeg bemærket efter jeg er blevet præsenteret for en masse historier qua mit opslag. Det er misundelsesværdigt at være pædagog, jeg kunne til tider godt have brug for lidt pædagogisk tænkning og fremtoning 🙂 Godt gået. Tak fordi du tog dig tid til at skrive.
   Mvh. Anders

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janet

  Dejligt indlæg. Jeg er ikke sikker på jeg ville vælge anderledes end mit dejlige pædagogjob (der kan man tale om nogen der også bliver set ned på selv om vi tager os af menneskers kæreste eje) men hvis man fik chancen ville jeg være snedker, alt det smukke træ, duften, og det at skabe noget smukt og brugbart, det drømmer jeg også om❤️ Dejligt med nuancer i en virkelig nødvendig debat❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sis

  Ps: er ret sikker på at havde jeg stået i 9. Klasse og skulle vælge forfra, så var gymnasiet og medicin blevet skrottet til fordel for tømrer eller lignende! At være pige og tænke i de baner var på daværende tidspunkt helt uhørt i min familie.. netop pga alle de ting du nævner, Anders. I er for seje, jer håndværkere!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sis

  Stærkt!!! Jeg læser selv medicin og møder beundrende blikke når folk spørger mig hvad jeg læser. Det er næsten flovt for mig at sige hvad jeg læser, fordi jeg så tydeligt ser hvordan folk lige putter mig i dertilindrettede kasser og vurderer status herudfra! Fuldstændig himmelråbende åndsvagt og kvalmende! Vi er alle det samme kød og blod og vi har alle så stærkt brug for hinanden. ALLE jobs har et kæmpe værd. Jeg ser og har altid set virkelig meget op til folk der uddanner sig til håndværker, det er fantastisk at kunne bruge hænderne og tænke kreativt! Glæder mig til jeg en dag får et værkstedet og et hjem der skal makkes en masse!! Det er det sejeste og fedeste (i min verden)!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Salmonstreet

   Der skal bare makkes derudaf! God vind herfra og tak for din kommentar!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mona

  eg synes det må være det sejeste i denne verden, at kunne bygge noget. Når du engang dør, vil dine bygningsværker bestå i mange år, man kan se du har været der, og at du har gjort en forskel.
  Når jeg dør, så er der sku ingen der kan se alle de varer jeg har flyttet på eller alle de besparelser jeg har lavet for et eller andet firma. (Jeg er logistik konsulent)
  Så nej – der er da så absolut ikke noget som helst dumt i at være håndværker!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Salmonstreet

   Tak for din besked Mona! Der skal bare være plads til alle og dit job er mindst lige så vigtigt som vores 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Mega godt skrevet, og gode ord!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Man skal som udgangspunkt være glad for det man laver og stå op om morgenen med et smil. Det kan være svært nogle gange, men det er en meget god hovedregel! I vores firma har vi tilknyttet flere utrolig dygtige håndværkere og vi sætter virkelig stort pris på dem – hver dag! Uden dem, intet firma.
  Mvh.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Camilla

  Fantastisk flot skrevet! Jeg kunne ikke være mere enig – og din stemme er så vigtig i en kamp om at ændre det samfundssyn, der er på mange håndværksmæssige fag. Vi har brug for dem alle – og de har krav på respekt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elisabeth

  Hvor er det flot skrevet. Ikke alle er til det med bøger, men er meget kreative og kan bruge deres hænder. Jeg har selv en søn der er uddannet tømrer og han har lige som dig prøvet en masse spændende opgaver, da han også i sin lærlinge tid har lavet mest snedkerarbejde.
  Jeg tror jeg har set et program på tv fra jeres lejlighed og er du og din kæreste ikke med i mesterskaber? Hilsen Elisabeth 👏🏻👍❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Salmonstreet

   jo det er nemlig os og tak for at du følger med! Og giv endelig din søn et klap på skulderen fra os! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Søs

  Jeg er dansklærer på en erhvervsskole, ZBC i Slagelse, jeg tror sørme, at mine kommende grundforløb1-elever skal læse din tekst som den første tekst vi arbejder med.
  Tak for dig og din super gode tekst!
  Bedste hilsner
  Søs Irini Armyrantis

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Salmonstreet

   Kære Søs!

   Hvor er det bare helt fantastisk at høre! Det vil glæde mig at du bruger teksten i din klasse! Det vil være en kæmpe ære at være med til at motivere “dine” unge mennesker.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dennis

  Jeg synes det er fedt, at man er glad for det man laver. Det skal være det som giver en et godt liv. Jeg er dog ikke enig med at man generelt ser ned på håndværkere. Jeg er i dag 47 år. Måtte holde som tømrer da jeg var 31 og er nu socialpædagog. En uddannelse som min håndværker uddannelse gav adgang til, da min krop fysisk ikke længere kunne holde til at knokle som håndværker.
  Når man er ung og skal vælge uddannelse er det det kun få der ved hvad de vil. Så mit råd og min erfaring med at arbejde med unge hver dag som skal tage uddannelse valg er. “forvent ikke at finde noget I brænder for med det samme. Tag gerne nogle ekstra år i skolen, arbejd i netto, tag ud og rejse. Hold jer i gang. Men lad være med at forstille jer at I skal brænde for det i laver. I skal nok nå at finde ud af hvad I vil, eller skifte uddannelse senere i livet.”
  Det er du jo et godt eksempel på. Men min aldersgruppe og har en stor berøringsflade, er glade for håndværkere og især dygtige håndværkere som sætter en ære i deres arbejde.
  Min pointe er. Få en uddannelse eller et arbejde, bare I i sidste ende holder af jeres liv og er glade når I står op. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dennis

  Jeg synes det er fedt, at man er glad for det man laver. Det skal være det som giver en et godt liv. Jeg er dog ikke enig med at man generelt ser ned på håndværkere. Jeg er i dag 47 år. Måtte holde som tømrer da jeg var 31 og er nu socialpædagog. En uddannelse som min håndværker uddannelse gav adgang til, da min krop fysisk ikke længere kunne holde til at knokle som håndværker.
  Når man er ung og skal vælge uddannelse er det det kun få der ved hvad de vil. Så mit råd og min erfaring med at arbejde med unge hver dag som skal tage uddannelse valg er. “forvent ikke at finde noget I brænder for med det samme. Tag gerne nogle ekstra år i skolen, arbejd i netto, tag ud og rejse. Hold jer i gang. Men lad være med at forstille jer at I skal brænde for det i laver. I skal nok nå at finde ud af hvad I vil, eller skifte uddannelse senere i livet.”
  Det er du jo et godt eksempel på. Men min aldersgruppe og har en stor berøringsflade, er glade for håndværkere og især dygtige håndværkere som sætter en ære i deres arbejde.
  Min pointe er. Få en uddannelse eller et arbejde uden, bare I i sidste ende holder af jeres liv og er glad når I står op. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ulla

  At klogskab er så uhyre meget mere – og andet – end udelukkende boglig viden, vidner dit indlæg bare så fint om. Du tager fat i sådan en vigtig del af folks og samfundets generaliserende måde at anskue de forskellige uddannelser på. Jeg har den allerstørste respekt for mennesker der er stolte af deres kunnen med hænder, sjæl og intellekt. Og at kunne videreføre håndværk, som har eksisteret i mange år og generationer, med stolthed og glæde fortjener stor respekt og ikke nedladende blikke og kommentarer. Nogle af de mest idérige, dygtige, omhyggelige og arbejdsomme mennesker jeg kender, er håndværkere. De evner at skabe med både hænder og hoved.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Fedt at høre! Jeg er en af akademikere med en lang titel. Jeg er direkte uintelligent, når det kommer til praktiske ting. Jeg kan avanceret finansieringsteori, men om jeg kan måle op til en gardinstang? Nej. Min hjerne kan virkelig ikke finde ud af det. Jeg føler virkelig jeg i stedet for ordblind eller talblind er praktisk blind haha.
  Godt alle kan finde deres rette hylde. Jeg er bare ked af der bliver set ned på din/jeres. Jeg håber det kan ændre sig med tiden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Salmonstreet

   Tusind tak for din besked og din ærlighed! Der skal være plads til os alle! Og vi skal alle få hjulene til at dreje rundt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia Conradsen

  Rigtig godt skrevet. Jeg ville ønske jeg ikke havde brugt 3 år på gymnasiet, men dengang gået en mere kreativ retning. De 3 år var spild af tid.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Salmonstreet

   Hej Pia! Det er aldrig spild af tid hvis du er glad for hvor du er i dag <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Sofie

  Jeg har hænderne skruet ualmindeligt klodset på. Kan virkelig ødelægge en skrue blot ved at se på den. (Not kidding) men det skal ikke forhindre mig i at opdrage min datter til at kunne noget mere. De få ting jeg kan kan hun også. Og er i en alder af 8 ved at være bedre end mig. Vores skur er indrettet til værksted hvor hun med alt sit værktøj hamrer, skruer og borer.
  Danmark har ikke brug for flere skrivebordsmennesker men for folk der kan skabe og kreere. Og ikke skal ringe efter hjælp hver gang der skal et billede op (Det er mig)

  Min 8årige og jeg ser naturligvis mesterskaberne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • susanne nalders

  Dejligt at flere råber op.
  Du har så ret i dine betragtninger, Det er jo fuldkommen vanvittigt, hvordan værdisætningen på forskellige erhverv forekommer.
  Det er ikke kun håndværkere der bliver italesat som dumme, det er flere forskellige fag ex pædagog- politibetjent-frisør osv osv . Der er en meget elitær tilgang til uddannelses institutionerne som ikke gør godt for nogen.
  Bh Sus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Fedt og nødvendigt indlæg!!! Min søn på 15 vil være mekaniker. Altså den første ikke akademiker i familien ( ud over min mand der er murermester ) Uuuhh Stine er du nu sikker på han ikke skal på gym først ?!?!? Nej gu skal han ej, han er ikke “indrettet” til sådan en uddannelse, hans hjerne tænker anderledes og desuden har han de klogeste hænder der kan bygge ALT ud af intet. Jeg er stolt af at min søn og han bliver en skide Go mekaniker 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • godt skrevet,
  jeg er selv butikuddannet og min mand smed, og lige nu er vores datter i lærer som værktøjsmager hos lego, der er intet galt i at være håndværker, for som jeg plejer at sige, hvem skal lave din vandhane når den drypper, eller bygge dit hus,
  der er brug for os alle og vi er alle nyttige og ligemeget værd.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Daniel

  Hej Anders
  Jeg kan virkelig godt føle dig og kæmper også med at man i mange kredse kan føle sig trukket tilbage i den 18. århundrede hvor samfundets klasser sætte håndværkeren lige over bønderne. Men fordommene er nemlig netop så ældgamle. Derfor tager det så langt tid for nogle at åbne sig op for et andet synsvinkel på det håndværksmæssige.

  Hvad angår usikkerheden blandt de unge – især dem, der for alt deres praleri stadig lider under en mistanke om at håndværkere er den lave klasse – så har du fuldstændig ret. Udover at man i stedet for at betale sig ud af arbejdet, kan gør det selv lige som man vil have det og føle tilfredseden af at lære og forbedre sig undervejs, så er håndværkerfagene virkelig nogle der har fremtid. Man kan ikke digitalisere en boligrenovering, eller erstatte en tømrer med en robot – al de individuelle valg og reaktioner på konkrete forhold under produktionen eller byggeri vil altid kræve det erfarene hjerne med hænderne skruet rigtigt på.

  CNC produktion, 3D printere og alle de andre fede udviklinger vil kun udfordre os, men ikke erstatte os.

  Men den bevidsthed om sin egen værdi, sit eget potentiale, det vil tage tid inden det bliver lige så udbredt blandt eleverne på murerafdelingen på teknisk skole som på den medicinske fakultet.

  Godt gået! Håber fire budskab kommer ud bredt og vidt.

  P.S. stærkt at du nævner butikken ved navnet 😉🤘

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Salmonstreet

   Tusind tak Daniel! Det er dejligt at vi har fået skabt et talerør her på bloggen, og der er folk der hører og skriver igen! Det betyder virkelig meget for os!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hej Anders, kan du bookes til nogle af de opgaver du selv nævner, radiatorskjulere fx?
  Mvh Een af dem som gerne vil bo som dig 🙂
  Rikke

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Salmonstreet

   Hej Rikke! Vi har desværre selv lidt mange projekter i gang til at jeg kommer ud og hjælper med opgaver. Men jeg er sikker på at du sagtens kan finde en anden dygtig tømrer der kan hjælpe med projektet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Super fedt skrevet! Min kæreste har været lidt i samme båd og er rigtig glad for at være kommet på en erhvervsuddannelse nu. Jeg fortæller altid med stolthed hvilken uddannelse han er igang med 😊 og det gør han desuden også selv

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christel

  Godt brølt. Den følelse af stander måler en med elevatorblikket kender jeg så godt. Jeg vælger altid at tænke, at de må være fattige, når de møder mennesker på dén måde. De må være snævertsynede, mangler indsigt, empati og respekt for andre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christel

  Godt brølt. Den følelse af stander måler en med elevatorblikket kender jeg så godt. Jeg vælger altid at tænke, at de må være fattige, når de møder mennesker på dén måde. De møbler snævertsynede, mangler indsigt, empati og respekt for andre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Salmonstreet

   Tak for din kommentar Christel! Og ja, det må på mange måder være et fattigt liv man har, hvis man har for mange fordomme.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Dejligt at du har fundet din vej. Jeg synes dog måske at det her indlæg ikke adskiller sig så meget fra det, du selv har mødt i forhold til at tale folks valg af erhverv ned. Jeg mener, udsagn som “hellere følge drømmen end følge strømmen” og lignende synes jeg faktisk er lige så lidt rummelige overfor andres valg som du har oplevet andre være overfor dit.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Salmonstreet

   Hej Anna.
   Jeg er dybt uenig. Når jeg skriver “hellere følge drømmen end strømmen” mener jeg at man skal gå sine egne veje i stedet for at vælge det man tror andre synes er rigtigt. Når jeg skriver at det ypperste man kan blive er at blive håndværker er det for at tale en dybt negligeret uddannelse op. Der er brug for alle i samfundet. Jeg kan fornemme at vi nok ikke har samme erhverv og du er blevet stødt over mit indspark. Så gør lige som mig: nyd at du har valgt den retning, der er den rette for dig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Ikke spor stødt, nej. Jeg studsede bare over dobbeltmoralen i at tale negativt om andres uddannelsesvalg.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Salmonstreet

   Jeg synes virkelig vi prøver ikke at tale negativt om andre, men netop bare at fremhæve det vigtige i at tage erhvervsuddannelser også, fordi det desværre er gået lidt “af mode” hos de unge. Vores budskab er at der er plads til alle.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte Grahndin

  SÅDAN!
  Hvor har du evigt ret.

  I mit job har jeg opdaget, at ofte er det FORÆLDRENE til de unge der forventer, at de tager en såkaldt ‘ordentligt’ uddannelse – Så dér arbejder jeg hårdt på at ændre attituden, for hvor er det bare en sindsyg tankegang.

  Anders, bliv ved med at BRØLE!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Salmonstreet

   Hej Gitte!
   Der er alt for mange der har en forkert opfattelse af at tage en erhvervsuddannelse, og ja, desværre også forældrene! Det er så vigtigt at synet på “kun at være håndværker” bliver ændret. Og her kunne det være fantastisk hvis også forældre til de unge bakker op! Det er trods alt dem der måske også godt kunne “bruge en hånd” i ny og næ…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone

  Kæmpe respekt herfra!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbeth

  Godt skrevet 👍❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe

  Hold kæ… det er rigtigt dette indlæg! Håber mange unge vil læse med, og lad os så stoppe med at se ned på hinanden

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Salmonstreet

   Det håber jeg også! Der er brug for dem og det er så givtigt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Håndværkere er mega seje! Jeg ville ønske, at jeg selv lige kunne bygge et møbel eller et eller andet sejt. Det må være så fedt at kunne skabe ens drømmehjem, lige præcis som man vil have det! Retorikken omkring håndværkere burde virkelig ændres, for de er uvunderlige i vores samfund. Nogle håndværkere (bestemt ikke alle) er måske ikke ligefrem bogsmarte, men så er de klogere på andre måder og ærlig talt så er mange akademikere ikke særlig kloge, når det kommer til praktiske løsninger 🤷

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Salmonstreet

   Præcis og det syn vil jeg meget gerne være med til at ændre på! Jeg ved slet ikke hvordan jeg skulle klare mig i et hus, hvis jeg ikke kunne noget med hænderne 😅

   – Anders

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Tak Anders for dit input – jeg vil lade min datters kæreste, som jeg håber vil beslutte sig for tømrer, læse det. Forhåbentlig kan det give ham endnu et vink 😜

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Salmonstreet

   Hej Marie
   Det synes jeg er en god idé! Han skal ihvertfald vide, at jeg virkelig anbefaler det!

   – Anders

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ÅH NEJ....BAR RØV I EKSTRA BLADET....