De smukkeste detaljer!!! – Salmon Street
10 smukke vaser

De smukkeste detaljer!!!

For et par uger siden var vi på rundvisning på Frederiksberg Slot. En af Anders´ rigtig gode venner, Jakob, er under uddannelse som officer på slottet og laver rundvisninger i weekenderne. Han inviterede os på en rundtur, da han ved at vi er meget fascinerede af gammel byggeskik og elsker de detaljer man lavede i gammel tid.

Jeg bliver ofte inspireret af de fantasiske farve-valg, storheden og de smukke gamle detaljer man ser på slotte som Frederiksberg slot. Det er som at træde direkte ind i et eventyr og man kan næsten ikke andet end at blive lidt fortryllet. Og jeg synes sagtens man kan tage inspirationen med hjem! Ofte brugte man nogle helt specielle og smukke farvesammensætninger, som sagtens kan bruges i en mere moderne indretning. Prøv fx at se det første billede – de farver og detaljer den dør har er da drøn lækker! Og alle de smukke vægfarver kan man jo også sagtens “ta´ med hjem!” – flot er det i hvert fald!

Jeg synes især det var sjovt at se alle de steder man havde prøvet at efterligne marmor, ved at male marmor-mønster på gerigter og paneler! Det er en kreativ effekt! 

Du kan selv komme ind og se slottet og opleve følgende:

“Kom og besøg det 300 år gamle slot og se den smukke riddersal, hvor der stadig spilles op til Les Lanciers og vals til de store baller. Endvidere vises bl.a. det spændende Marmorbad, Det Kinesiske Værelse, den formidable udsigt fra Flagaltanen og ikke mindst den smukke barokkirke. Desuden er det attraktive lille køkken, Prinsessernes Pandekagekøkken, igen blevet åbnet for publikum.

Der er mange trapper undervejs, så turen kan ikke anbefales for dårligt gående”

– tryk på linket her og læs mere 🙂

http://www.frederiksbergslot-frbslot.dk/62564445

Her er et lille udpluk af hvad du kan se på slottet af smukke detaljer! Jeg har taget virkelig mange billeder, men jeg vil anbefale at man selv tager ind og kigger, for billederne yder slet ikke slottet retfærdighed.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 smukke vaser