Genbrugs-tur efter gamle vinduer og døre. – Salmon Street
"Mesterskaberne" på DR1 - Program 2

Genbrugs-tur efter gamle vinduer og døre.

Anders og jeg har været på jagt efter gamle døre og vinduer idag. Vi har både været i Genbyg og hos Lennart der har https://klassiske-vinduer.dk/

Vi har lidt forskellige projekter i præsteboligen vi skal finde genbrugs-materialer til. Vi skal blandt andet finde:

– Dør og vinduer til at lave et “værkføre-parti” til førstesalen.

– Vindue der skal sidde over vores toiletvæg, som skal bruges som vitrineskab i badeværelset i 2 plan.

– Vindue til kælderen til vores “spa-afdeling”

Billede fra Genbyg. Værkførerparti 25.000 kr.

Det er et værkføre-parti ala dette vi selv vil bygge til førstesalen, som skal dele det store rum lidt op, så vi har et “ekstra” værelse ovenpå, men uden at vi lukker det hele for meget af. Det er vigtigt at vi stadig har en fornemmelse af god rummelig på førstesalen, så derfor vil vi lave en væg i gamle vinduer, som minder lidt om værkførerens kontor på de gamle værksteder førhen – deraf navnet. Planen er også at det bliver et kontor når stueplan er renoveret.

Det er dér hvor væggen skifter farve til venstre i billedet at vores glasvæg/værkføre-parti skal bygges.

Derudover skal vi have lavet noget mere opbevaring på vores badeværelse i 2 plan. Og her vil vi bygge et indbygget skab af et gammel vindue over toiletvæggen, så man stadig kan se murstene som “bagvæg” i skabet.

Og vi fandt et vindue der nærmest passede perfekt på mål (ligesom med vores genbrugstrappe!) Det er vinduet som Anders er ved at stille ind i bilen på billedet herunder, som bliver vores kommende vitrineskab på badeværelset. Planen bliver umiddelbart at male det i samme farve som væggen på badeværelset (den farve vi ikke helt har besluttet os for endnu altså 😅) Vi har faktisk også været en tur i Beckers farvehandlen for at få lidt farvekort med hjem, så vi snart kan tage en beslutning!

Det sidste vi fandt var et vindue som skal blænde en dør i vores spa-afdeling i kælderen. Jeg skal nok følge op på projektet i et kommende indlæg! Men planen er at vinduet skal kunne bruges som flugtvej, så du kan komme ud fra spa-afdelingen i kælderen – men ikke ind. Jeg tror at det giver mere mening når jeg viser jer det senere… fortsættelse følger!

Her er lidt flere billeder fra vores tur hos Lennart der har en stor hal der er fyldt med alt hvad hjertet begærer af gamle vinduer og døre! Det er bestemt et besøg værd hvis man mangler den slags:

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Mesterskaberne" på DR1 - Program 2