Hvis du skal ud og kigge efter ny bolig…. – Salmon Street
Badeværelse i 2 plan - plantegning mm.

Hvis du skal ud og kigge efter ny bolig….

Bliv forelsket i området, og ikke kun i huset.

Jeg har skrevet et lille indlæg om, hvad der betød noget for os dengang vi kiggede på hus, og tænkte at jeg ville dele lidt af vores tanker mht. køb af bolig. Måske er der nogle af jer der kan bruge det, hvis I går man de samme tanker vi gik med inden vi købte. Jeg vil også skrive lidt mere om, hvad man skal tænke på når man køber et gammelt hus og hvordan vi griber renoveringen an osv. Men det kommer senere. Først napper  vi lige et indlæg der handler om “Inden huset er købt” – og hvad man skal overveje inden man køber.

Da vi kiggede efter ny lejlighed (inden vi købte lejligheden i Laksegade) og da vi var rundt og kigge på huse, lærte vi en vigtig lektie når man skal købe bolig! Det er ikke kun selve boligen der betyder noget, det er virkelig også vigtigt at man synes det er et hyggeligt kvarter/område man bor i (Hvis man altså går op i den slags). Og når man sidder der og kigger på boligannoncer, kan man i vores tilfælde – meget nemt blive forelsket – men man skal også huske at have de realistiske briller på når man tager ud og kigger på boligen og se på, hvad der ligger omkring den.

Der var flere fine lejligheder og huse der skræmte os lidt væk, selvom boligen egentlig var helt ok – og det var blandt andet pga. at området ikke tiltalte os, der kunne også være en “naboejendom” som man ikke lige synes det var så spændende at bo tæt op af eller at det var måske svært/meget tidskrævende at komme rundt med offentlig transport.

Nogle af de ting der gjorde at vi valgte nogle boliger fra var blandt andet:

1: Vi kiggede på en taglejlighed i Valby, som havde en skøn udsigt ned til Damhus-søen, men fik ad vide at hele denne udsigt ville være væk om 1 år pga. en Pelikan Self-storage i 6 etager. Og så røg det kommende altanprojekt ligesom i vasken.

2: Vi var også ude og se på et hus, som lå lige ved en s-togs station, og det skræmmer os overhovedet ikke at bo med tog i baghaven – for det gør vi nu. Men da Anders kom ud i haven, fik han øjenkontakt med flere af dem som sad inde i toget og ventede, da toget holdt stille lige ved husets have – og det var måske ikke lige dét vi havde lyst til. Det havde været noget andet hvis toget bare susede forbi – men her holdt de i et minuts tid og så kunne man have 8 minutters privatliv, til det næste tog kom og man kunne få nye venner igen.

3: Og så var der huset, hvor ejendomsmægleren var så flink at gøre os opmærksomme på at nabohuset havde en del klager/sager fra kommunen og der blev foretaget en del ulovligt byggeri på grunden. (Hvilket ikke var til at tage fejl af, når man så ud af vinduerne fra huset vi var til fremvisning på) Det var nok det man kalder for “interessant”  uden at komme det nærmere. Og det var ellers et drøn fint hus som lå rigtig godt!

4: Vi var også ret lune på et smukt gammelt arkitekttegnet rækkehus, som havde alt det vi drømte om. Men da vi kom ud i den lille fine have der hørte med, kunne man slet ikke snakke sammen, pga. støj fra en stor vej der lå ved siden af. Så den lille indhegnede have blev pludselig meget klaustrofobisk pga. larmen fra trafikken og det var bare drøn ærgerligt. Men det var desværre ikke et sted man havde lyst til at sætte dig ud når man ville slappe af. Og dét var det vi savnede dengang vi boede inde midt i København.

Et af mine bedste råd er at man skal gå en masse ture i det kvarter/område man kigger på bolig i, og se hvad området har at byde på – og gerne både når der er gang i trafikken og en stille og rolig aften. Og så skal man virkelig tænke på, hvad betyder noget for dig? Lav en liste og se om der er noget du kan gå på kompromis med, hvis drømmehuset virkelig er der. For der er næsten altid et eller andet der ikke lever op til alle ens drømme.

Og så tænker I måske – betyder det virkelig noget hvis det er drømmehuset? For os gjorde det. Vi havde en drøm om at bo i et kvarter med gamle huse, for det er dét vi synes er dejligt at kigge på, når vi kigger ud af vinduet. Vi elsker begge to gammel byggeskik og synes det er noget af det smukkeste og mest charmerende (hvis man altså ikke lige kan købe sig til havudsigt osv.) Og at vi nu bor i et kvarter hvor husene er fredet og derfor skal blive i den stil de er nu, gør at vi gerne vil bo her mange år endnu.

Og så var et at vores største ønsker også, at vi gerne vil være tæt på offentlig transport, uden at være generet alt for meget af den. Jeg har min forretning i Slagelse og vil gerne have det mange år endnu, så man skal jo helst ikke blive træt af måden at komme frem og tilbage på. Og jeg vil hellere tage toget end at købe en bil – så en god togforbindelse var et must.

Jeg har fundet disse tre råd fra www.byggesagkyndig.nu – som egentlig beskriver meget godt hvad man skal være opmærksom på:

1. Klarlæg jeres behov og vær realistisk

Hvad har I brug for? Hvor er I i jeres liv nu, og hvordan regner I med at jeres liv ser ud om 5, 10 og 20 år?
Beslut dig for, hvilken type bolig du vil lede efter, og skriv ned, hvad du har af ønsker og krav, både nu og på lidt længere sigt. Prioritér dine krav og ønsker.
Ved at danne dig et overblik kan du spare en masse tid, når du for alvor begynder at lede efter jeres nye hus.

2. Location, location, location

Hvad har I brug for tæt jer? Skole, indkøbsmuligheder, arbejdet, natur, familie. Har I bil, eller er I afhængige af det offentlige. Der er som bekendt store prisforskelle igennem landet, og det er ikke usædvanligt den samme type bolig kan variere 300-400 % mellem de forskellige landsdele. Så overvej nu hvor vigtigt det er, at skulle bo i hovedstadsområdet.

3. Ombygning og tilbygning

Hvis jeres drømmehus er n æ s t e n helt perfekt til jer, typisk pga. beliggenheden eller lignende. Så kan man begynde at have drømme og have tanker vedr. ombygninger eller tilbygninger. Dette kunne være det manglende børneværelse eller det ekstra badeværelse. Eller måske det lille køkken, som skal laves om til et større samtalekøkken. Men kan det lade sig gøre?
Her er det meget vigtigt, at man virkelig tænker sig om, og gør brug af professionelle rådgivere, som kan fortælle jer, om det 1) overhovedet kan lade sig gøre, og 2) hvad kommer det til at koste?
Vær ikke bleg for at inddrage arkitekter og ingeniører før I siger ja til huset – det kan virkelig betale sig.

 

Håber at I kan bruge indlægget derude! I skal være velkomne til at skrive, hvis I har noget på hjertet!

 

 

10 kommentarer

 • Tak for de gode råd! Går selv og kigger på hus med min kæreste, og øv hvor kan man blive skuffet! Vi havde selv fundet et hus som så perfekt ud på billederne, og så kommer man til fremvisning i det mest tarvelige kvarter. Virkelig en øv oplevelse. Nu tager vi rundt og “udforsker” forskellige kvarterer før vi begynder at lede efter huse.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • salmonstreet

   Velbekomme! Og held og lykke med at finde et dejligt hus!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristian

  Hej Laksegade, vi har startet en lille podcast om samme emne, hvis i mangler noget at gå og lytte til mens i renoverer. ‘Projekt:hus’ hedder den:)
  PS: følger jeres projekt tæt, ser pisse lækkert ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • salmonstreet

   ej hvor hyggeligt! Det må vi da lige tjekke ud!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Cathrine

  Hej
  Jeg er neget enig i, at beliggenhed er vigtigt når man vælger hus. Man kan gør meget ved er hus, men det er sørme svært at gøre ret meget ved beliggenheden. Hvis beliggenheden så er lige i skabet, skal man lige overveje hvor meget man kan overskue at kaste sig ud i. Jeg bor på 2. år i er landhus som et under renovering og med 2 børn, går det bare ikke flyvende stærkt. Og vi har også måtte i en periode flytte ud i campingsvogn (super heldigt at vi så havde en dejlig sommer sidste år 😜). Det ser min mand og jeg som en del af vores boligrejse og nyde mindst lige så meget den del, som når nået er færdig. Men kender mange som ikke har lyst/overskud til dette projekt og det er helt fair.
  Så er meget enig i det du skriver.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • salmonstreet

   Hej Anne-Cathrine!

   Tak for dit svar og skønt at du er enig. Det er bare såå enormt vigtigt. Jeg vil hellere ha et mindre lækkert hus jeg kan trylle om og tænke wauw når jeg kigger ud af mine vinduer, end at have det ultimative hus og tænke øv når jeg ser på mine omgivelser. For som du siger, så er det nemmere at gøre noget ved huset end ved udsigten.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Overvejede I at købe et af husene i Lyset?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • salmonstreet

   Man kan faktisk godt sige at vores hus er en del af Lyset 🙂 Vi har det eneste hus der har nogle lidt andre regler end resten af husene i lyset, da vores hus er kvarterets gamle præstebolig. Kirken er her dog ikke længere.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sidse

  Alletiders råd Trine og Anders!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Badeværelse i 2 plan - plantegning mm.