Hvilken farve skal jeg vælge? – Salmon Street
DIY Øl-julekalender!

Hvilken farve skal jeg vælge?

Reklame for BECKERS Living

Kender I det, når man har forelsket sig i flere forskellige farver, men egentlig kun skal bruge én? Det er jo ikke nogen hemmelighed at jeg ELSKER mørke farver i min boligindretning, men jeg kan også have svært ved at begrænse mig, da jeg har lyst til at male med alle farver – ment på den måde at hvis jeg havde 100 rum, så ville de alle få hver deres smukke mørke nuance.

Jeg tænker meget på hvordan jeg kan give mine vægge nyt liv med nye farver, for jeg synes det ændrer hele udtrykket i rummet og får alle møbler til at fremstår anderledes. Der er ikke et ondt ord at sige om hvide vægge, de kan også sagtens udrette magi – men jeg har en uendelig kærlighed til de farvede.

I dette projekt har jeg prøvet at bruge flere mørke farver sammen fra Beckers Living, som er lidt forskellige da de både er varme og kolde. Man kan kalde denne teknik for “color blocking”. Og det går simpelthen ud på at man giver den max gas med de farver man godt kan lide – gerne på kryds og på tværs. Bare husk at når du bruger farver (og især mørke farver), skal du tænke på om det er et rum med meget naturligt lys eller om det er et mørkt hjørne du skal male i, hvor der måske ikke kommer så meget dagslys. Farver kan virkelig snyde, når du ser dem i et rum som evt. er oplyst af en arbejdslampe (som da jeg malede dette ) eller hvis du maler dem i fuldt dagslys. Det er selvfølgelig vigtigt at du kan lide de farver du bruger både når det er lyst udenfor og når det er er mørkt og du tænder dine lamper om aftenen. For effekten kan virkelig være meget forskellig.

Jeg har valgt at bruge rummets former og markere dem i hver sin farve. På den ene ville jeg gerne bruge en kølig grå/brun farve med lidt grønlig undertone og på den anden væg en varm camel farve. Og så ville jeg beslutte mig efterfølgende for hvad der skulle være inde i lysningen til karnappen. Jeg har som sagt brugt Beckers Living maling, som er miljøvenlig, svanemærket og allergi/astamærket! Faktisk er Beckers Nordens mest miljøvenlige maling og de var også de første der fik svanemærket!

Hvis du også vil bruge maling med omtanke for miljøet, så kan du læse mere om den super lækre maling her:

https://beckers.dk

De farver jeg har valgt at bruge er Beckers Living farverne :

Øverst: farven “603 Ek”

Nederst : farven “646 Mjolkchoklad”

Det er i dette hjørne jeg vil lave til en hyggelig kontorplads, med nogle skønne mørke nuancer fra Beckers living vægmaling. Jeg har købt et gammelt skrivebord fra Lauritz som skal komplimenteres med nogle smukke mørke vægge.

Husk at når du bruger mørke farver, så snyder de meget indtil de er tørre! Og de skal altid have mindst to lag!

På billedet under her bruger jeg farven: EK 603

Og Billedet herunder har jeg brugt farven: “646 Mjolkchoklad” fået første omgang og er i gang med at tørre, så den kan få en tur til.

Som I kan se her så valgte jeg at bruge farven: “864 Impulsiv”, i lysningen ind til karnappen- Det er en smuk dyb “vinrød” nuance, som jeg længe gerne har ville prøve at bruge i indretningen og så tænkte jeg at det ville være en spændende kontrast til de andre 2 farver. På billedet herunder har den fået første gang.Og her er det færdige resultat så i dagslys (som jo ser helt anderledes ud end med en arbejdslampe på!) Jeg synes virkelig at den miljøvenlige Living vægmaling fra BECKERS er lækker at arbejde med og den dækker virkelig godt! Og så har den en drøn lækker finish!

Du kan se mit tidligere indlæg med en anden BECKERS forvandling her:

https://salmonstreet.dk/2018/10/14/vi-har-faaet-ny-hjaelper-i-huset-3/

20 kommentarer

 • Virkelig en fed mørk farve! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bente McLennan

  Så fint så fint… vidunderlige farver der giver mig ro at kigge på 👍🏻🙏🏻😍 og lampen ❤️ Farven passer jo perfekt med væggene

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Wauw et lækkert mørkt hjørne😍👏🏻👏🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det nogle lækre mørke farver😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sissel

  Er skrivebordet et loppefund? 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Så slutresultatet er tre farver? Synes den farve i døråbningen ligner den farve på væg, som støder op til døråbning?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • salmonstreet

   Ja! Men netop som jeg sagde, så er farverne anerledes når der kommer dagslys på, og det er et “mørkt hjørne” – så det kan godt være svært at se når jeg tar billeder, men tænkte om jeg skulle tage et hvor det er mørkt også, så kan man bedre se de tre farver 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Hvilken farve er de resterende vægge i rummet? . Har to lignende vægge, men de to andre vægge i rummet, er jeg godt nok bange for at give så mørke farver, da det er et mindre rum. 🤔🙄😏😋

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • salmonstreet

   De er hvide lige pt 🙂 Men jeg er jo bestemt ikke farveforskrækket så kunne sagtens finde på at male de andre mørke også! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Hihi nej det ved jeg godt du ikke er. Men kan du tage et billede hvor man kan se hele rummet. Jeg ved at vore rum bliver så dunkelt hvis alle fire vægge bliver mørke, men jeg er bare lige bange for at det ser “dumt” ud med kun to farvede vægge. 🤔🤔🤔😂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • salmonstreet

   Resten af rummet er der hvor vi har køkken og vores Cubiloo, så du kan bare trykke ind på vores tidligere indlæg. Da vi har renoveringsrod over det hele i disse dage er det desværre det bedste jeg kan tilbyde 🙂 Men man kan sagtens have 2 malede vægge! Det er netop fedt at gøre noget man ikke ser alle andre steder. Og bliver man træt af det efter 1 år eller 2, kan der jo nemt males om igen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Aahh på den måde. Så må jeg lige ind og lure. Ja det har du helt ret i:) måske jeg også bare maler hele kortet og så måske ikke bruger helt så mørk en farve😂🤔🤔🤔😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Aahh på den måde. Så må jeg lige ind og lure. Ja det har du helt ret i:) måske jeg også bare maler hele lortet og så måske ikke bruger helt så mørk en farve😂🤔🤔🤔😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • salmonstreet

   Ja bare giv den gas! Det er mega hyggeligt med mørke farver på væggene!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbeth

  Smukt ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY Øl-julekalender!