Nye spændende detaljer i vores vaskerum – Salmon Street
Fotokunst og grafiske former i skøn forening.

Nye spændende detaljer i vores vaskerum

Reklame for BAUHAUS

Da Anders og jeg i sin tid gik igang med at planlægge vaskerummet i kælderen, havde vi mange kriterier for projektet. Det skulle – som jeg før har nævnt – ikke bare være et almindeligt “kedeligt” vaskerum – det må gerne være en rar og sanselig oplevelse at komme derned, og det skulle gerne være en fornøjelse at gå ned opholde sig i kælderen og faktisk lidt hyggeligt at vaske sit tøj!  Jeg er typen der tror på, at man kan skabe en masse god energi og overskud ved at gøre omgivelserne omkring sig dejlige at opholde sig i, så bliver de daglige pligter knap så kedelige…

Men én ting er jo, at det skal være pænt og se godt ud! Men det skal altså også være praktisk… Så i vores “projekt-vaskerum” skulle der også være plads til en håndvask. Og her er det ikke hvilken som helst håndvask – nej, vi ville genbruge den gamle vask fra huset, men selvfølgelig opgradere den i vaskeægte “Salmonstreet”-manér. Og nu hvor det ikke er et kæmpe vaskerum, er det vigtigt at det kunne fungere både visuelt og i praksis.

Vaskerummet skulle nemlig også kunne bruges som en slags grovkøkken, hvis der skulle blive brug for dét. Vi har lavet et praktisk arbejdsbord (af en gammel branddør) ovenpå på vaskemaskinen og tørretumbleren. Og så ville vi også genbruge den gamle håndvask, som før sad inde i det rum hvor der nu er spa-afdeling. Vi ønskede en håndvask i rummet, så det var nemt at tømme kondensvand fra tørretumbleren, vaske beskidt fodtøj af, evt. vaske grønssager mm. af hernede også – og så kan jeg godt lide, at der er nem adgang til vand og vaske på alle etager. Og dét tror jeg også bare er en rigtig god idé at tænke ind i indretningen/renoveringen, så man bor i et hus med flere etager.

I starten snakkede vi lidt frem og tilbage om vi skulle lukke af ind til vaskerummet, men vi tænkte at vi lige ville vente til lidt senere i processen, for at se om det overhovedet ville fungere, eller om det egentlig var synd at lukke af.

Vi kom hurtigt frem til at det ville være synd, for vaskerummet er blevet en rigtig hyggelig del af kælderen og det er jo bestemt ikke fordi det står og skæmmer. Men fordi vi gerne vil have mulighed for at bruge kælderen på flere forskellige måder, så ville det måske være meger rart med en lille form for afskærmning, som ikke lukkede for meget af, og som samtidig kunne give endnu flere hyggelige detaljer til kælderen. Og vi er jo detalje mennesker – og nogle vil måske mene, at det er lige lovlig meget at gøre ud af en håndvask, men det er præcis den slags små projekter, som vi synes er super sjove at lave.

– Dé der små ting man måske ikke lige finder hjemme hos andre. Jeg tror i virkeligheden også at det måske netop er dét, der definerer og kendetegner vores stil.

Her får I lige et par billeder af den oprindelige placering af vasken, fra dengang vi overtog huset. Man kan jo godt tænke, at den nok bare skulle smides ud under badeværelses renoveringen, men den fik altså lov til at overleve! Og med en omgang knofedt fra Anders side, så blev den nærmest god som ny. Og der er bare noget skønt i at genbruge husets gamle detaljer, og få dem til at fungere nu og i fremtiden.

Det var ikke rigtig den kælder vi drømte om, dengang vi overtog huset. Men vi kunne se masser af muligheder og potentiale i disse rum, og vi ville egentlig gerne have et hus med en kælder, da det kan være super praktisk, hvis man altså får udnyttet den ordenligt!

Og her på billedet kan man godt se, at vasken lige trængte til en kærlig omgang dengang den blev pillet ned, så der kunne blive plads til vores spa-afdeling.

Anders startede med at bygge et “stativ” op i lægter, som vasken skal lægge på. Dengang vi lavede kældergulvet fik vi naturligvis trukket vand og afløb til vasken, så den del er klaret – heldigvis! Og jeg er taknemmelig for,  at vi tog den gode beslutning dengang ang. håndvask i kælderen, så vi ikke skulle hen og hakke gulvet op igen!

Der er som I kan se linet op med byggematerialer i kælderen igen – og jeg glæder mig til at se resultatet! Tror det bliver drøn hyggeligt med det gamle vindue som afskærmning! Men det er stadig lidt svært at forestille sig resultatet som det ser ud lige nu…

Det gamle vindue som vi havde stående, var egentlig tiltænkt et andet projekt, men det passede simpelthen for godt til det her projekt, at vi derfor valgte at bruge det til vores lille skillevæg her.

Anders har givet det gamle vindue en ny “ramme” så det er nemmere at montere i væggen og i selve stativet til vasken, som udgør en form for vaskemøbel.

Der bliver skåret fermacell gipsplader ud til sider og top, og der er lidt tilpasninger der skal laves pga. bjælker og murstensvæggen, men den slags er Anders heldigvis ekspert i!

Og nu begynder væggen og vaskemøblet så småt at tage form…

Vi har købt et matsort armatur hjem med udtræk fra Bauhaus – jeg har smidt et link til armaturet nederst i blogindlægget!

De sidste fermacell plader skal skrues fast, og så skal der laves finish med spartel og maling!  Jeg overvejer om man skal holde skillevæggen og vaskemøblet i en lidt lys farve, så det ikke bliver for tungt og så det muligvis går lidt mere i ét med murstensvæg, loft og gulv som jo er forholdsvist lyst – Men jeg tænker også at det vil være flot, hvis det får samme grønne farve som væggene…

Vi får forresten “læderlook”-folie i en grå/brun farve på de sorte opbevaringsskabe der står langs væggen, så tænker det vil være godt med noget der ikke er for mørkt, men på den anden side kan vi jo også godt lide lidt farve!

Og vi har noget med vinduer – især de gamle af slagsen!  Og de gør bare noget rigtig godt for rummet, i forhold til at lukke helt af.

Vi vil beholde den fine patinering på selve vinduet, da vi synes den grønne gamle afskallede farve er flot til resten af farverne og materialerne i kælderen.

Der er stadig god plads både til at åbne skabene og til at gå igennem med et fyldt vasketøjskurv.

Vi har lavet en lille opbevaringshylde i vaskemøblet, for at møblet ikke skal virke så “tungt“ og selvfølgelig også af praktiske årsager, da det er et fint sted lige til at have lidt ekstra håndklæder osv. eller evt. en lille skraldespand – og så er der også trukket til strøm.

Og så har vi brugt nogle af restfliserne (de samme som dem vi satte op på væggen i vaskerummet) omkring armaturet, så det bliver nemmere at tørre af for vand og snavs. Fliserne mangler dog stadig lige at blive fuget.

Det smarte sorte armatur har udtræk hvilket er drøn  praktisk! Du kan købe armaturet hos Bauhaus her:

Nu er vaskemøblet blevet spartlet og slebet, så det er klar til maling. Vi besluttede os for at lave det i samme grønne farve som væggen – for at lave lidt mere sammenhæng. Og så er der kommet folie på vores skabe 👍

Og her har I så det færdige resultat af vores lille vindues-væg/skillevæg med håndvask og opbevaring! Og det er faktisk blevet meget bedre end jeg turde håbe på! Vaskerummet er nu lidt mere aflukket, men på en måde, så det bare fungerer virkelig godt i kælderen og så det på ingen måde virker klemt. Og det gamle vindue og håndvasken tilfører bare en masse hygge og gammel charme til rummet. Og ja… Det er da meget at gøre ud af en lille håndvask – men det er til gengæld det hele værd! – Og så er det jo også drøn praktisk!


I får lige et før billede fra da vi gik igang med vaskerummet, da det vist er en ret tydelig kontrast til hvordan det ser ud nu! Her havde vi dog pillet det gamle loft med og fritlagt bjælkerne, så det er ikke helt sådan her der så ud, da vi overtog huset – men meget tæt på!

Det er et tydeligt bevis for, at det er muligt at gøre alt godt igen hvis man ikke er bange for at kaste sig ud i et gør-selv-projekt!

 

https://www.etsy.com/

 

2 kommentarer

 • Marie

  Det ser ud som om at I ombestemte jer mht strøm ud i siden af “møblet”?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Salmonstreet

   Nej det er der skam stadig – det er bare lige billedet der snyder 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fotokunst og grafiske former i skøn forening.