Hvordan har du det, når du forlader dit hjem? – Salmon Street
Ind bag facaden på dansk håndværk...

Hvordan har du det, når du forlader dit hjem?


 

Reklame for G4S

Jeg tror heldigvis at størstedelen af os har det rigtig fint, når vi låser hoveddøren til vores bolig, og forlader vores hjem. Men har man først oplevet et indbrud, så tror jeg desværre altid, at det vil sidde lidt i én, for “hvad nu hvis det skete igen….”

*læs evt. også mit blogindlæg, hvor jeg fortæller om dengang jeg selv oplevede at have indbrud:

https://salmonstreet.dk/2020/05/26/en-ny-opfattelse-af-vores-hjem/

Vi er netop gået ind i den populære sommerferietid, og efter at have opholdt os meget derhjemme i denne komplicerede og uvante corona-tid, så trænger vi i dén grad til at komme ud! Om det så bare er én enkelt tur i sommerland, en weekend-getaway med familen eller måske en uge i sommerhus! Vi vil have oplevelser! Væk fra hjemmet, og ud og skabe dejlige minder som vi kan tænke tilbage på resten af livet.

Som jeg skrev i mit tidligere blogindlæg om alarmsystemer, så husk at indbrudstyvene også har været “corona-ramte” og udfordrede, nu hvor størstedelen af den danske befolkning har været gennemsnitligt meget mere hjemme, end de plejer – hvilket også har resulteret i markant færre indbrud her i foråret. Men det har desværre nok også resulteret i, at de langfingrede kriminelle sandsynligvis er ekstra “sultne“  og ekstra kreative, og at vi derfor skal passe ekstra godt på vores hjem, når vi forlader det – også selvom det kun er en enkelt dag eller to…!

Jeg tør næsten ikke at tænke tanken om hvordan det må føltes, at komme hjem fra en dejlig tur eller rejse, hvor man er fyldt op med en masse gode sommerminder og man glæder sig til at komme hjem i sin egen seng og sove, og spise rugbrødsmadder igen, men så har der været uventet besøg…. Og fra det ene øjeblik til det andet, bliver al glæden pludselig revet væk og en helt anden følelse fylder kroppen – utryghed.

Utryghed dét sted man helst skulle føle sig mest tryg.

Vi skal gøre alt hvad vi kan for at indbrudstyvene ikke bliver fristede og derfor har jeg skrevet nogle små gode tricks, som er gode at have i baghovedet, hvis du skal forlade hjemmet her i sommerferien: (det gælder naturligvis også på andre tidspunkter af året)

Tænd og sluk for lyset

Med i vores SMARTalarm opsætning, har vi fået det der hedder en SMARTswitch. Det er et lille device du sætter i stikkontakten, der kan styre den lampe den er tilkoblet.

Du kan med fordel have flere af disse SMARTswitch tilkoblet, så du kan styre flere af lamperne i dit hjem. Placér gerne lamperne strategisk, så du både kan styre noget af din belysning ud mod gaden og mod bagsiden af din bolig, så det ser mere beboet ud, når du ikke er hjemme.

Man kan naturligvis også have tidsindstillede kontakter, der tænder og slukker for lyset, men jeg synes personligt at SMARTswitch er ret genialt, fordi man selv kan styre hvornår lyset skal tændes og slukkes, selvom man sidder flere hundrede kilometer væk hjemmefra.

Sørg for at efterlade lidt “hverdagsrod”

Selvom jeg personligt godt kan lide, at vores hjem står snor-lige når vi forlader det (Jeg er typen der helst redder sengen hver dag og altid lige tørrer spisebordet af en ekstra gang…) – så kan man med fordel efterlade lidt “hverdags-rod” når man skal væk fra hjemmet.

Hæng lidt tøj på tørresnoren, lad en kaffekop stå på bordet og lad hjemmet ligne et hjem, hvor man kan komme tilbage hvert øjeblik det skulle være. Det skal ikke lugte af, at der er “lukket ned og ryddet op“ for nu er vi 14 dage på Kreta…

Hvis du har børn kunne du også lade deres legetøj stå fremme, gerne så synligt som muligt.

Tænd for radioen og rul ikke alle gardinerne for

Lad lidt musik spille, så det lyder som om der er nogen hjemme og husk ikke at trække alle gardinerne for. Det er vigtigt, at man kan kigge ind i huset, især de steder hvor der er efterladt lidt “hverdagsrod”.

På G4S hjemmeside bliver der givet følgende råd, som jeg bestemt også vil fremhæve og som er rigtig vigtige også at have med:

Bed din nabo, eller én du kender, om at:

 • Tømme postkassen
 • Smide skrald i skraldespanden
 • Parkere en bil i din indkørsel
 • Slå græs og vande blomster
 • Holde øje med “unaturlige” ting og markeringer*
 • Ringe til dig, hvis der sker noget

Derudover advarer G4S også om markeringer, som man også skal være obs på – på den måde kan du måske også hjælpe dine naboer, ved at være ekstra opmærksom på, om der er noget der ikke er som det plejer at være:

* Markeringer bliver brugt af indbrudstyve til, at finde ud af om beboerne er bortrejst. De fortæller andre indbrudstyve eller medhjælpere, at huset er et potentielt godt mål for indbrud. Det kan være en vandflaske, som stilles et “irriterende” sted, en dørmåtte som er rejst op, en lille pind som stilles op ad hoveddøren og andet. Er vandflasken ikke fjernet, dørmåtten ikke lagt ned, pinden ikke væltet og så videre, indikerer det, at beboerne er bortrejst.

Det kan også være markeringer som fx at der er tegnet kridtstreger på fliserne, på postkassen eller på husnummeret. Få straks fjernet sådanne markeringer, og hold ekstra øje med boligen i tiden derefter.


Hen over sommeren har vi fået en god sommerrabat, som vi gerne vil dele med jer læsere:

 • 0 kr. i oprettelse på small og medium alarmpakker
 • 10 % rabat på det månedlige abonnement
 • Tilbuddet udløber d. 31/8-2020, og for at I kan få rabatten, skal I benytte min partnerkode som er : Trine50

Og hvad er fordelene så ved at have en SMARTalarm? Dem får du skam lige her:

5 fordele med SMARTalarm

 1. Se live video og betjen alarmen – uanset hvor du er.
 2. Røg- og videodetektor koblet sammen, kan redde liv.
 3. G4S kontakter brandvæsen og politi, hvis der sker noget.
 4. Vagten tjekker inde/ude, så du ved at boligen er tom.
 5. DKs største vagtberedskab er klar 24/7 – 365 dage.
Jeg kan kun sige, at efter vi har fået en SMARTalarm føler jeg mig meget mere tryg. Den lille nøglering i mit nøglebundt med G4S logoet minder mig om, at jeg trygt kan forlade min bolig og at jeg ikke skal være bekymret, når vi er væk hjemmefra. Og efter at have haft alarmen i nogle måneder, er det blevet en vanesag at slå den til og fra…
Og jeg synes det er en drønsmart funktion, at jeg via min G4S app altid kan gå ind på vores overvågningskameraer og tjekke at alt er som det skal være! Der er desuden også temperaturmåler når man får opsat en SMARTalarm, hvilket kan være med til at hjælpe med at indikere om der er tegn på brand hvis brandalarmen svigter eller om temperaturen er indenfor “normalen” når man er væk hjemmefra.
 – Og at jeg som sagt kan tænde og slukke lamperne og drille Anders lidt, når han er alene hjemme… 🤣

Det er super nemt at beregne hvad en SMARTalarm fra G4S koster, alt du skal gøre er at trykke på linket her og svare på et par enkelte spørgsmål, som websiden nemt guider dig igennem.
RIGTIG GOD SOMMER ❤

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ind bag facaden på dansk håndværk...