Stilen i kælderen – Salmon Street
Sådan renoverer vi vores kælder trin for trin - part. 1

Stilen i kælderen

(Indlægget indeholder Reklame-links)

Vi er kommet dertil i processen hvor gulvet endelig er valgt og bestilt til kælderen, og vi kan begynde at sætte de sidste ting sammen rent stilmæssigt. Det har altså ikke været de nemmeste valg, men nu hvor valgene er taget, så føler jeg alligevel, at det er de helt rigtige beslutninger vi har taget. Så må vi se om jeg er ligeså glad når det hele er udført og på plads 😅 Vores kælder har en ligeså stor prioritet som resten af huset, og vi vil gerne prøve at give kælderen en flot og funktionel renovering, så de kostbare kvadratmeter bliver udnyttet optimalt.

Til gulvet har vi valgt en flise fra Mosaikhjørnet der hedder: Venedig Cloud i 60 x 60 cm. (Fliserne er købt med rabat) – jeg har indsat et billede længere nede.

Den er ny i deres sortiment – så spørg evt. efter den, da jeg ikke lige kan finde den på hjemmesiden (den kommer desuden i flere nuancer) :
https://www.mosaikhjornet.dk/shop/

Det er en flise i terrazzo look som er velegnet til et kældergulv og så er den i smukke naturfarver som vil klæde stilen i resten af huset. Det er en forholdsvis lys flise, som gerne skulle give noget lys til rummet, nu hvor vi kun har lidt over 2 meter til loftet. Og nu hvor flisen er i de lyse nuancer, så tør vi godt at vælge en lidt mørkere vægfarve. Men det vender jeg lige tilbage til….

Til den lille væg i vaskerummet har vi valgt en klinke der hedder: Tera Early Morning 5 x 25 cm. Det er en aflang flise som kommer til at blive sat lodret op. Jeg synes det vil give noget dekorativ til rummet at have lidt fliser på væggen også, som spiller godt sammen med gulvflisen. Farven er lys grå med et varmt skær.

Og så tilbage til væggene… Jeg har haft en drøm om en smuk army/oliven/støvet grøn i kælderen, da jeg har en forestilling om, at det vil klæde de andre materialer rigtig godt og samtidig give en hyggelig stemning dernede! Der er også synlig rå mur i kælderen og så kommer der igen fritlagte bjælker i mørkt træ i loftet. Jeg er stadig i tvivl om loftet skal være hvidt i kælderen – men det tror jeg muligvis at vi går med for at skabe lidt lys til det store rum.

Jeg skal nok vende tilbage med en farvekode på den/de farver vi vælger! Men vi vil gerne lige prøve at male lidt først, så vi kan se det er de rigtige valg vi har taget!

Jeg synes gerne at kælderen må have et eksklusivt look, der passer til resten af huset. Det er virkelig nogle gode ekstra kvadratmeter at have, så derfor skal det være lækkert og hyggeligt at opholde sig i kælderen, og den stemning prøver vi at fange med de rigtige materialevalg og de rigtige farver, og derfor går vi nok også lidt utraditionelt til værks, end hvad man måske lige umiddelbart havde valgt til en kælder. For os skal det ikke “bare” være opbevaring og rod. Det kunne sagtens blive en ekstra stue for os eller et soveværelse, så derfor skal stilen også være gennemført.

Og hvis det hele falder på plads, så har vi faktisk også fundet en smuk gammel jerntrappe fra en fabrik, som gerne skulle blive vores “nye” trappe ned til kælderen. Den kommer forhåbentlig hjem til os i denne uge. Og så håber vi at den passer 🤞

Her er et billede af de materialer vi har valgt til kælderen, og når de ligger sammen her, synes jeg at de klæder hinanden rigtig godt!

Klinkerne til væggen kommer til at blive sat lodret op på væggen, faktisk ligesom de står her på billedet. Flisen på bordet er den der hedder Venedig Cloud vi har valgt til gulvet.

I vores vaskerum hænger vi endnu en stor IN THE TUBE lampe fra DCW op, da jeg engang har købt en brugt på et design-marked, som vi endnu ikke har fundet plads til 😅 – og da vi gerne vil lave et lækkert vaskerum, så skal dér da også være en lækker lampe! Den kommer til at hænge vandret i wire fra loftet ligesom på billedet ovenover!

Her er et smugkig på trappen som vi gerne skulle få hjem i løbet af ugen…

Og såå er der også kommet styr på hvidevarerne til vaskerummet. Vi er jo ikke så traditionelle i vores valg, så tanken om en hvid tørretumbler og vaskemaskine var lidt for almindelig til os 🤣. Og til vores store glæde fandt vi nogle gode og lækre maskiner i stål-look fra ASKO! Super perfekte til vores industrielle stil.

Det skal siges at vi er så heldige at vi har indgået et samarbejde med ASKO, og at alle vores hvidevarer kommer til at være fra dem – inkl. vores hvidevarer i køkkenet – og jeg glæder mig virkelig til at vise jer nogle lækre sager! Der er ikke så mange der kender ASKO, men wauw! I kan godt glæde jer! For her er der tale om flot design, funktionalitet og kvalitet i top klasse!

Jeg vender tilbage med information om disse to lækre maskiner når de er blevet installeret og prøvekørt her i præsteboligen – men se lige hvor fine de er! Jeg har indsat links hvis I gerne lige selv vil snuse lidt og læse nærmere:

Kondenstørretumbler fra ASKO:

https://www.asko.dk/produkter/vask-tor/torretumblere/586979

Vaskemaskine fra ASKO:

https://www.asko.dk/produkter/vask-tor/vaskemaskiner/574996

Jeg vender snart tilbage med nye billeder af processen i kælderen! Vi ses inden længe 😘

 

4 kommentarer

 • Vibeke

  Det ser fint ud.
  Er i interesseret i nye boligforslag?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgit Haraldsson

  Det super spændende med jeres projekt hus …. får selv helt kriller , når jeg kan se hvordan jeres kælder nu også planlægges til mindste detalje . Jeg har jo selv fået en stor tør kælder med mange disponible rum , incl vaskerum . Følger med i det hele , og måske en dag , kan jeg gå i gang med renovering af min grå keldlige kælder . 😊😊😊😊👌👌👌👌👌 tak for looket Trine

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan renoverer vi vores kælder trin for trin - part. 1