“Mesterskaberne” på DR1 – program 4. – Salmon Street
Det er kun de dumme, der bliver håndværkere!

“Mesterskaberne” på DR1 – program 4.

Vi er nået til program 4 i “Mesterskaberne” og i denne uge er temaet “lys”, så der skal produceres lamper i stor stil! Noget jeg faktisk elsker at lave – selvom jeg i et øjeblik siger noget andet på tv! Jeg har selv lavet en del lamper i genbrugs-glas, men jeg ELSKER også at købe gamle, skøre og skæve lamper til indretningen derhjemme 😀 Jeg har nemlig en kæmpe kærlighed til belysning og lamper, og elsker effekten af hvad smukke lyskilder kan gøre i hjemmet. Så egentlig burde det være rimelig nemt at gå til… Men man skal ikke undervurdere hvad tidspres og dét at man står midt i en konkurrence gør ved én…. Man bliver total rundtosset og glemmer hurtigt alle de gode idéer man normalt går og tumler med.

Som jeg fortalte i indlægget omkring program 3 af “Mesterskaberne” så var program 3 og 4 presset ind på én enkelt uge – og vi var igang i næsten 80 timer den uge. Så da vi skulle i gang med at optage program 4, kunne vi godt mærke at vi var godt brugt både mentalt og fysisk. Vi havde en drøm om at “overleve” program 4, så vi kunne være med i mindst halvdelen af programmerne. Det var vores største mål på det tidspunkt! – Og heldigvis lykkedes det!!

Den lille kreative opgave: Lav en lampe af en gammel reol.

Vi valgte – som I måske har set i programmet – at gå lidt anderledes til værks, ved at bruge messingholderne fra hylden til vores lampe i stedet for selve træet. Selve lampen blev bygget af en gammel frugtkasse, gamle billedrammer og træ fra genbrugslageret. Det er en vægdekoration ja… men jeg vil bestemt også kalde den en lampe! Måske en lidt industriel og rå én af slagsen… men dog en lampe!

Her er billederne og kreationerne fra den lille kreative opgave:

Resultatet af vores “lampe” ses her:

Anders og Lasse

Kristian og Benjamin


Line og Dan

Susanne og Anton

Og vinderne af den lille kreative blev: Cecilie og Daniel!

Den store opgave: Lav en standerlampe hvor du leger med lys og skygge. Bundne materiale: Papir

Til den store opgave ville vi rigtig gerne udfordre os selv, og se om vi kunne nyfortolke en standerlampe. Vores udgangspunkt og inspiration skulle være fra bygningen: Turning Torso i Malmö. Lampen skulle kunne bevæge sig og det skulle være muligt at bygge den om og ændre udtryk, og så skulle den være grafisk – med en lille smule inspiration fra 70ernes skulpturelle møbler.

Vi valgte at male lampen i en støvet creme-farve sammen med en orange alá fersken-farve. Og ja, det var en tung lampe!   Men det vil faktisk vise sig, at her et lille halvt år efter vi har optaget programmerne at både farven og de tunge møbler faktisk er noget af det man skal satse på – hvis man vil være helt fremme i skoene i 2020. Måske var vi FOR kreative i denne runde – eller også var vi bare lidt længere fremme end dommerne… Det kan vi ikke afgøre! 😉 Men original – det er den sgu!

Personligt synes vi at det lykkedes rigtig godt med opgaven, men jeg kan også godt have en lidt løjerlig smag! Men det er sjovt at se de forskellige bud på standerlamper som alle tolkede helt forskelligt . Her får et lidt billeder af processen og af alle de virkelig fine kreationer fra de andre deltagere:

Jeg kan ikke forestille mig hvad der sker inde i Sørens hovedet på dette billede! 😀

Da der først kom lys i lampen, synes vi at effekten med brug af net, spejlinger fra kobber og papir rigtig kom rigtig fint frem. Desværre går mange af detaljerne (igen) tabt i programmet. Så håber at I kan få lidt mere med her af vores rimelig specielle kreation.

Jeg glæder mig til at få lampen ind som en del af indretningen i vores hus, så jeg kan få den præsenteret ordenligt. Som autodidakt boligstylist mangler den altså lige de helt rette omgivelser, for at gøre sig godt. Men jeg synes sgu den er ret sej!

Kom gerne med kommentarer til, hvad I synes om vores fortolkning af en “standerlampe” længere nede på siden….

Cecilie og Daniel

Kristian og Benjamin

Line og Dan

Susanne og Anton

Og vinderne af denne uges store opgave: Anders og Lasse!

Desværre måtte vi sige farvel til Line og Dan. ØV… Vi kom rigtig godt ud af det med de to dejlige mennesker og havde gerne set dem fortsætte sammen med os i programmet.

Du kan se/gense alle programmerne af “Mesterskaberne” via dette link:

https://www.dr.dk/tv/se/mesterskaberne/mesterskaberne-2/mesterskaberne-4-8 

Husk at du også kan se billeder fra alle de andre programmer her på bloggen! ❤

1 kommentar

  • poul von der ahe

    Dårlig valg af lampevinder. I løbet af kort tid. Il der ligge sand ud over gulvet. Hvis den skal stå på terrassen kan det måske accepteres. En ommer

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det er kun de dumme, der bliver håndværkere!