Sådan indretter vi os på førstesalen, imens vi renoverer i stueplan… – Salmon Street
Snart klar til maling!

Sådan indretter vi os på førstesalen, imens vi renoverer i stueplan…

Der er sket lidt efter at vi har fjernet stort set alle vægge, gamle lofter og slået toilet og bad sammen på førstesalen. Alle skunkrum er også fjernet, på nær det ved siden af toilettet, som vi vil bruge til opbevaring og teknikrum.

Anders og jeg drømte lidt om at finde et gammelt u-udnyttet tørreloft i indre by, som vi ville sætte i stand og lave til bolig, men vi havde også drømmen om hus og have (hvis vi kunne finde et ordentligt hus vi havde råd til), og det var bestemt den drøm der lå tungest på vægtskålen. Og heldigvis fandt vi jo en skøn præstebolig i et charmerende gammelt kvarter i Valby.

Faktisk gør vi lidt det samme ved vores førstesal i huset, som vi ville have gjort, hvis vi havde fundet et fint gammelt tørreloft. Så på en måde har vi slået to fluer med ét smæk.

Der er nemlig en god førstesal i vores gamle præstebolig, med masser af potentiale til et helt nyt look og en helt anden rum-oplevelse. Vi vil gerne åbne så meget op som muligt og lave det i en rå stil, så de gamle originale materialer og detaljer kommer til syne, såsom bjælker og mursten – for det er her charmen blandt andet sidder i de gamle huse! Og fordi det er en gammel præstebolig, så har vi højt til loftet på alle plan (pånær i kælderen) og det giver bare lidt ekstra til boligen.

Her er plantegningen fra da vi overtog huset (i skal ikke tage jer af markeringen i rødt, det er bare fra et tidligere indlæg):

Og her er den nye plantegning. Vi har som tidligere nævnt fjernet alle skunk-rum og har på denne måde vundet lidt ekstra plads. Planen er at vi indretter os således midlertidigt, imens vi renoverer i stueplan, så vi nærmest har en lille lejlighed heroppe på førstesalen (Hemsen er ikke tegnet ind, men den fylder ca. det samme som “køkkenet” på denne tegning):

Når stueplan skal renoveres, er tanken at rykke soveværelse og køkken nedenunder igen. Så det er “kun” vores midlertidige køkken som vi også bruger nu, der kommer med ovenpå en tur. Og der hvor der er soveværelse/værelse på tegningen, bliver bare et alm. værelse. “Køkkenet” på førstesalen bliver formentligt et kontor/ekstra værelse.

På plantegningen er der ikke tegnet den lille balkon ind som vi vil lave og heller ikke tagterrassen – men de projekter skal jeg nok vende tilbage med i et mere uddybende indlæg.

Men planen er at genetablere den lille balkon/altan der engang har været på huset (måske lige lave den lidt større end den originale), som blev pillet ned pga. Skader – og så laver vi en tagterrasse ovenpå karnappen, med udgang der hvor der sidder et østvendt vindue. I kan se karnap og balkon på tegningen nedenunder.

(Gammel tegning vi har af huset)

Gavlen og karnappen på huset nu:

Kvistvinduet i ser over karnappen skal laves til terrassedør og så udnytter vi hele taget på karnappen til tagterrasse.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snart klar til maling!