Forelskelse og huskøb… – Salmon Street
Over 100 migræneanfald på en måned...

Forelskelse og huskøb…

Det er noget sjovt noget når man snakker om mavefornemmelse og huskøb. Det bedste råd jeg kan give mht. til et huskøb er lidt at sammenligne det med en forelskelse der jo helst skal udvikle sig til kærlighed.

Når man er ude og kigge på et hus første gang, så skal man jo helst have en god mavefornemmelse, lidt som når man er på date første gang. Hvis alt bare skriger på at du skal løbe langt væk og der er en masse alarmklokker der ringer, så er det nok hverken den rigtige date eller det rigtige hus 🙂 Der skal være noget der vækker ens interesse og nysgerrighed, man skal kunne se potentiale og muligheder. Men man skal altså også huske at intet er perfekt… Og hvis det virker for perfekt på overfladen, så er der sikkert noget skidt der gemmer sig bag facaden…. Og det gælder både date og hus!

Kærlighed ved første blik? Sådan er det heller ikke altid med huskøb eller kærester. Nogle gange er det godt lige at gå hjem og tænke sig om, tage et par dates mere/eller fremvisninger, så man kan skabe sig et ordentligt indtryk og få lidt flere detaljer med. Måske var der nogle gode/dårlige ting du ikke lagde mærke til første gang. Men når det er sagt, så stol på din mavefornemmelse… Man siger ofte at det kun tager 10 sekunder at finde ud af, om den bolig man kigger på kunne være ens kommende hjem. Men der vil jeg nok tilføje, at hvis det er et håndværkertilbud man kigger efter og gerne vil i gang med en renovering som os, så brug noget mere end 10 sekunder. Tænk det rigtig godt igennem! Der er rigtig mange fede ting ved at købe et gammelt hus og renovere det selv, men det er hårdt arbejde! Og økonomisk kan det være svært at gennemskue og overskue, hvor stort et budget der skal til, før huset står som man vil have det – der kommer  altid uforudsete “overraskelser”…. og det kan være svært at gå på kompromis med ens drømme og ønsker når først man er i gang.

På boligsiden.dk fandt jeg følgende tekst: 

“Hjertebanken, åndenød og svedige håndflader.

Mere end hver fjerde boligsøgende har oplevet at blive forelsket i en bolig på samme måde som i en person, viser en undersøgelse fra Boligsiden.dk. Stærke følelser afgør dit boligkøb.

Vi kommer med hjertet i hånden og følelserne uden på tøjet, når vi går til boligfremvisning og søger bolig på nettet. I en undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk svarer 27 procent, at de har oplevet at føle sig forelskede i en bolig med mange af de samme symptomer, som var de forelsket i en person.

”Boligkøb er en meget følelsesladet affære. Vi investerer i vores drømme og håb om vores nye liv, når vi køber bolig. På grund af klimaet, er danskerne et folkefærd, der bruger meget tid indendørs, og boligen som rammen om vores liv, spiller derfor en meget stor rolle”, siger Birgit Datz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

At en bolig kan vække så stærke følelser bekræftes af en amerikansk undersøgelse foretaget af boligsitet Realtor.com, hvor hele 69 procent af de adspurgte indrømmer, at de har været boligforelskede. Undersøgelsen afslører desuden, at kvinder har tendens til at forelske sig i boliger, der er dyrere end de har råd til, mens mænd har tendens til at forelske sig først i den ene bolig og så i den næste. Fælles for kønnene er, at de primært tænder på de udendørs arealer som haver, gårdhaver og terrasser.

Hjerteknusere
Men med forelskelse følger hjertesorger. Hvis man hører til dem, der gentagende gange forelsker sig i huse, man ikke har råd til, kan man opleve samme følelser som ved regulære hjertesorger. Og man forstår også skuffelsen, når drømmeboligen bliver solgt for næsen af én; så kan man glide ned i samme tristesse som ved et brud med en kæreste”

Personligt vil vi gerne bo i huset inden og imens vi renoverer det. Jeg synes vi har fået rigtig meget ud af at lære huset ordenligt at kende, inden vi bare begyndte at lave om på det. For nogle gange sker der det, at de ting man var sikker på, at man ikke kunne leve med og gerne vil lave om (lidt ligesom når man møder et menneske man bliver forelsket i) dem begynder man lige så stille at elske og virkelig holde af, og så bliver de bare en del af charmen. Så træk vejret inden du begynder at rive væggene ned… og mærk godt efter! Der var måske en grund til at de vægge var der… og der kan også dukke nogle skjulte “skatte” op undervejs, der pludselig gør at man laver om i renoveringsplanerne og som gør at man får udnyttet husets potentiale endnu bedre!

Jeg kan selvfølgelig godt misunde dem der køber et gammelt smukt hus og får det totalrenoveret inden de flytter ind, det må være en dejlig luksus. Men det kan også blive et lidt arrangeret “ægteskab” når man gør det på den måde, og man mærker måske ikke helt på samme måde hvad det egentlig er at huset kan og hvad det har af muligheder, før man har lavet det hele om og fået det som man tror man vil have det. Og her er det drøn ærgerligt, hvis der så er brugt en masse penge på en løsning, som viser sig ikke er den rigtige.

Så hvis man ikke er bange for at bo på en byggeplads og i en masse støv (det er helt klart nemmest hvis man så ikke har børn! Så kan godt forstå man ikke vælger denne løsning hvis man er en børnefamilie) så prøv at se om det er muligt at dele renoveringen op på en måde så du stadig kan bo i huset under renoveringen – det giver bestemt en masse godt til kreativiteten i renoveringen.

Jeg kan kun anbefale jer at købe et skønt gammelt hus der trænger til kærlighed! Det er vildt sjovt! Men jeg har stor respekt til alle dem der kaster sig ud i sådanne et projekt – for det er ikke altid en dans på roser og det kræver et rigtig godt forhold til sin partner at gennemføre sådanne et projekt sammen. Men det kan være en skønt og udfordrende eventyr.

Jeg har skrevet et andet indlæg om nogle ting som jeg synes er vigtige, når man køber hus og det kan du læse her:

https://salmonstreet.dk/2019/01/07/hvis-du-skal-ud-og-kigge-efter-ny-bolig/

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Over 100 migræneanfald på en måned...