Projekt “brændeovne” er sat igang! – Salmon Street
Sikken en uge!

Projekt “brændeovne” er sat igang!

Som jeg fortalte i mit tidligere indlæg, så er vores kommende brændeovne endelig bestilt og skulle gerne være klar til montering om ca 14 dage! Og jeg glæder mig som et lille barn til at de bliver installeret! (Er det egentlig mærkeligt at glæde sig til?) Men på vores top 5 over ting vi drømte om dengang vi startede med at kigge efter en ny bolig, der var et af vores store ønsker, at der gerne måtte være en brændeovn i vores kommende hjem – og nu får vi 2! Dobbelt op på hygge og lykke! Og så er jeg typen der har let ved at fryse, og der er altså ikke noget som varmen og hyggen – og duften! – fra en brændeovn.

Vi har valgt 2 forskellige modeller. I stueplan kommer der til at være en indbygget pejse-indsats med tilhørende brændehylde/kasse. Og på førstesalen har vi valgt en lille fritstående MORSØ model.

Vi har valgt den indbyggede pejseindsats, fordi der i forvejen er en gammel niche som vi meget gerne vil fremhæve og bevare, men vi vil samtidigt gerne udnytte pladsen lidt bedre. Den model vi har bestilt hedder Meteor Jupiter 550 og så har vi valgt den skal være i højformat. Og under pejseindsatsen får vi lavet en brændekasse i samme materiale som pejsen.

Til førstesalen har vi valgt en lille hyggelig Morsø brændeovn i den model der hedder 1214. Den vil passe godt til den industrielle “loft lejligheds” stemning vi prøver at skabe deroppe.

Vi har også en del renoveringsarbejde på den gamle skorsten der skal udføres, da den bestemt har set bedre dage! Og så har vi valgt at få den isoleret med en stålforing, for at få en mere stabil varme og få vores brænde til at holde længere. Det mindsker også risikoen for skadelig kondens og løbesod. Derudover er formålet med stålforinger at øge skorstenens levetid. Stålforing er et nyere alternativ til Isokern, og har stort set samme funktion. Dog er opdriften væsentlig større med stålforing, og et andet plus er også, at der kan ikke bygges fuglereder i skorstenen.

I kan se vores gamle skorsten her – det er den man kan se på hjørnet ind til det lille værelse. Og den lille brændeovn kommer formentligt til at stå skråt ud fra hjørnet.

Og her et billede af den tomme niche, hvor der bliver lavet en pejseindsats og en brændehylde.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sikken en uge!