Sikken en uge! – Salmon Street
Wauw effekt og FUNKY møbler!

Sikken en uge!

Der sker virkelig mange ting i huset i disse dage! Anders er i fuld gang med gipsen på førstesalen og det skrider virkelig fremad, men det er et tidskrævende job! Oveni gips-processen havde vi jo også lige et par brønde, en faldstamme og nogle rør der skulle fikses, og så har vi også fjernet gulvet i entréen, gravet ud ved huset, fået trukket nyt hoved-kabel og fået sat en ny el-tavle op og fjernet den gamle tavle fra førstesalen.

Og som om det ikke var nok, så har vi også fået fjernet den gamle brændeovn, og fået sat projekt “nye brændeovne i stuen og på førstesalen” i gang – ifølge planen kommer de og igangsætter den process i uge 45! Juhuu! Så har vi heldigvis en brændeovn (eller to!) til når det bliver rigtig koldt! Det glæder jeg mig virkelig til! Vi har en masse gammelt træ fra huset som vi kan få “genbrugt”, når det bliver brugt til brænde! Super smart!

Først er der lidt billeder af gipsen på førstesalen, som jo virkelig er begyndt at skride frem! Så snart 2. lag gips er sat op, kan vi gå i gang med hemsen, og så får vi rigtig fornemmelsen for hvordan det hele kommer til at tage sig ud! Der er også blevet trukket strøm op til førstesalen, og der er blevet besluttet, hvor der skal være stikkontakter, lampeudtag, tv/internetstik og højtalerkabler. Så kommer der nemlig ikke til at være unødige grimme ledninger!


Den gamle el-tavle er fjernet, så vi kan komme til at sætte det sidste gips op her også.

Gipsen er lavet helt op til kip i den ene side.

Her er der gravet ud til det nye hoved-kabel. Før gik det op til førstesalen og var sat fast langs ydermuren på huset. Nu går det igennem det gamle kældervindue, og op i gangen og ind til den nye el-tavle i entréen.

Der ryger desværre et par buske osv. når man skal trække nyt hoved-kabel. Vi har dog reddet den store rose der stod foran huset og den er nu blevet plantet et andet sted i haven. Der er ikke den store grund til at lave det alt for pænt endnu i de små bede omkring huset, da vi regner med at skulle have ordnet facaden til næste år, da det gamle puds ikke kan så meget mere.

Det gamle hoved-kabel som før sad op af huset bliver pillet ned.


Billeder af gangen, hvor det gamle gulv blev pillet op, så vi kan trække strøm til den nye el-tavle.

Under gulvbrædderne kommer det gamle ler-indskud til syne, som er måden man isolerede og brandsikrede huse før i tiden.

Ny el-tavle og elmåler er ved at blive installeret.

Den gamle brændeovn pilles ned. Det gjorde vi allerede i onsdags, så jeg ved godt at billederne ikke lige er i den helt rigtige rækkefølge. Vi havde en skorstensfejer ude og tjekke brændeovn, skorsten mm. for en måneds tid siden, og han vurderede at den gamle ovn ikke var værd at gemme. Vi vil også gerne udnytte pladsen i stuen lidt bedre, og havde lavet en pejse-indsats i stedet. Men den flotte indmuring vil vi gerne beholde, da det er en fin gammel detalje.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Wauw effekt og FUNKY møbler!