En hurtig opdatering ang. vores kælder – Salmon Street
Vores deltagelse i 3 x Beliggenhed

En hurtig opdatering ang. vores kælder

Først og fremmest tusind tak for al den fine feedback og alle de super gode råd, der er kommet angående vores kælder på det tidligere indlæg! Det er super fedt at I skriver! Så tak! (Hvis du har lyst til at læse indlægget om kælderen – så tryk på dette link: https://salmonstreet.dk/2018/08/30/kaelderen/)

Status er pt. at efter vi har hevet alt (den temmelig klamme) træ-beklædning af væggene, lagde vi mærke til, at der kom vand ind i vores kælder…. ikke fugt – men vand! – når det regner! Men umiddelbart kun ovre fra de to østvendte hjørner i det store rum i kælderen. Og så var der en klog mand der spurgte, om vi ikke skulle få kigget på brøndene ved vores nedløbsrør! (nedløbsrørene kører nemlig ned lags huset præcis der, hvor vi har problemer med vand i kælderen) Og efter at vi har haft kloakfirma/tv-inspektion ude, kunne vi også umiddelbart konstatere at brønden var stoppet til, og at det måske er derfor der kommer vand ind igennem væggen. Så nu venter vi spændt på, at det snart skal regne igen, så vi kan se om problemet er løst efter brønden er  blevet renset.

Efter at kælderen er blevet befriet for det gamle træ, og vi har banket det løse puds af væggene og renset dem godt ned, samt haft affugter og varme på dernede. Vi har også skimmelsaneret væggene 3 gange med Hysan. Der er der kommet en helt andet duft/lugt og man kan tydeligt mærke at det allerede nu er en meget sundere kælder!

Under tv-inspektionen kunne det blandt andet også konstateres, at én af vores brønde er faldet sammen – så vi skal i gang med at snakke med forsikringen omkring dette. Men indtil videre er vi positive mht. til kælderen. Det kunne være rart, hvis vi kan gøre den sund og tør uden de store udgifter, og gøre den pæn og brugbar.

 

4 kommentarer

 • Hej med jer. Elsker jeres stil. Vi skal i gang med præcis samme kælderprojekt selv og vil gerne sikre os forsikringsmæssigt (byhus fra 1850)
  Købte i en særlig forsikring i forbindelse med dette for at sikre jer selv? Fx hvis noget revner.
  Har du et sted hvor du beskriver mere om det der med at grave + støbe lidt af gulvet af gangen? Det bekymrer os en del med den risiko med ydervægge der kan rykke sig/slå revner. Tusind tak for jeres fine beskrivelser. Vh Heidi

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Salmonstreet

   Hej Heidi.

   Vi har sikret os på den måde at vi ikke har banket op og gravet helt ud til væggene – vi blev anbefalet at gøre det på denne måde netop for ikke at sikre os, så vægge ikke lige pludselig ikke kunne holde til kælderrenoveringen. Jeg ved ikke om det er til megen hjælp – men det er altså måden vi greb det an på 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hej Trine. Vi havde samme kældertilstand som jer, da vi flyttede i et 100 år gammelt hus for 1,5 år siden. Først fjernede vi alt træ og derefter har vi installeret 2x DUKA ventilation, der genvinder stort set alt luft. Det har gjort en stor forskel og er ikke en stor udgift. Den næste plan er så at lave huller mellem nogle af rummene, så den friske luft kan cirkulere. Held og lykke!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • salmonstreet

   Hej Julie! Det lyder godt! Kan du huske ca. hvad du kan for at få sat DUKA op? Der er rigtig mange der har skrevet at det er super effektivt!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vores deltagelse i 3 x Beliggenhed