Hold K@£$! Jeg blev forskrækket!!!… KÆLDEREN PART 2! – Salmon Street
KÆLDEREN!

Hold K@£$! Jeg blev forskrækket!!!… KÆLDEREN PART 2!

Først og fremmeste tak for alle jeres virkelig gode råd ang. vores fugtige kælder! Bliv endelig ved med at skrive! Det er dejligt at I skriver! Vi har planlagt at vi skal ha lagt dræn rundt om huset, men måske kun halvdelen, da vi kun har kælder under halvdelen af huset.

Der kommer nogle eksperter og kigger på det, som kommer med priser, råd og vejledning. Og så tror jeg lige vi skal ha bestilt en geoteknisk report, så vi kan få styr på den del også. Umiddelbart virker det som om det kun er i det ene hjørne af huset den er tosset…  men nu må vi se!

Til dem der ikke kender til geotekniske rapporter, så kommer der lidt info her:

-Udarbejdelsen af den geotekniske rapport er baseret på resultaterne, som er opnået i marken/haven ved udførelse af jordbundsundersøgelsen.

-På baggrund af vurderingerne fra de opborede jordprøver anbefales og beskrives den teknisk og økonomisk mest fordelagtige funderingsmetode for det aktuelle projekt.

-Rapporten indeholder først og fremmest en vurdering af den nødvendige funderingsdybde, afrømningsniveauet for gulvene samt en beskrivelse af, hvorledes den anbefalede funderingsmetode bør udføres.

-Dernæst indeholder rapporten en angivelse af jordens styrkeparametre, således at der er mulighed for at optimere, kontrollere eller beregne fundamenterne inden byggeriet igangsættes.

-Eventuelle udførelsesmæssige problemstillinger, såsom stabilitetsproblemer, grundvand, fede lerarter osv., er ligeledes beskrevet i rapporten, hvor også risikoen for sætninger er vurderet.

Vi vil i hvert fald gøre alt for at det her bliver et sundt og dejligt hus, der kan stå rigtig mange år endnu. Vi gør alt for at passe på det og få alt det “dårlige” ud! Det er hele vores mission med vores gennem-renovering.

Nå…. men tilbage til kælderen! For der skete nemlig lige lidt ting og sager i nat, der var ved at tage livet af mig! 

Jeg har ikke haft så mange nætter alene i huset endnu, og selvfølgelig skal man lige vænne sig lidt til nye lyde osv. i gamle huse, og det plejer heller ikke at være noget problem for mig overhovedet. Jeg kan faktisk rigtig godt lide at være alene hjemme og nusse rundt. MEN når det er sagt, så skete der noget i går som ikke var så hyggeligt, når man er alene hjemme…

Anders var til ZULU comedy galla og jeg kunne ikke falde i søvn, så jeg sad inde i stuen og hyggede. Jeg havde forinden gået og ryddet lidt op, hvor jeg havde stablet nogle blade og ting og sager på spisebordet.  Pludselig hører jeg en underlig lyd… det lød som om at noget faldt på gulvet. Jeg tændte alt lys og gik rundt og kiggede…. Men intet var faldet ned på gulvet i stuen. Hmmm… mærkeligt…. Bladende stod stadig på spisebordet, selvom det lød som om der faldt et par stykker på gulvet….

Jeg sætter mig over i sofaen igen og skriver til Anders, at jeg ikke kan sove og at jeg hører mærkelige lyde…. Han driller lidt og han ved godt jeg normalt ikke er sart, så han tar det meget afslappet. Men da jeg sidder i sofaen kommer der nu en endnu en lyd, denne gang ET ORDENTLIGT KLASK! Der er noget der rammer et gulv…. OG STORT ET KLASK MERE! SÅ ringer jeg til Anders! Og jeg tror godt kan høre i min stemme, at jeg er temmelig utryg. Så han hører mig om han skal tage hjem… (klokken er omkring halv tre om natten…) Jeg vil helst ikke afslutte hans aften for tidligt med komikerkollegaerne, men der er sket noget og jeg ved ikke hvad der forklarer de lyde, men noget er der sket… Anders siger at han snart kommer hjem, han vil lige sige farvel og derefter hoppe i en taxa… Jeg tænder alt lys! Går en runde, men kan ikke se hvad der skulle ha udløst de store klaske-lyde, og går derfor ind i min seng og venter på at Anders kommer hjem. Med alt lyset tændt naturligvis…. inkl. Begge TV 😀

Da Anders kommer hjem går han en runde i hele huset… Inklusiv kælderen! (som jeg ikke lige havde lyst til at inspicere alene, efter de høje klaske-lyde! Der er meget lydt her i huset, da vi har pillet en masse døre/vægge ned, så det kan være svært at høre hvor lydene egentlig kommer fra…) Og da han kommer op fra kælderen, kan han konstatere at noget af pudset i kælderloftet er røget ned! Ca. 1 x 1 meter… Pyha! Så er jeg ikke ved at blive sindssyg! Og han kan godt forstå at jeg er blevet forskrækket, da det helt sikkert har rumsteret noget nede fra kælderen, da det har ramt gulvet….!

Da vi rev de gamle vægpaneler ned, fik vi rykket lidt til en gammel loftplade, så den blev lidt løs – og den har nu valgt at klaske hårdt ned på betongulvet mit om natten!

Det er meningen af de gamle lofter skal ned, når der er kommet lidt mere styr på kældersituationen (Da vi vil fremhæve de gamle spær) men sgu ikke lige midt om natten – og slet ikke når jeg er alene hjemme!

Det var en lille historie her fra mig som ny husejer! Rigtig god fredag alle sammen! Og tak for at I læser med! 🙂

 

 

5 kommentarer

 • Trine gadeberg

  Kære Trine
  Jeg nyder at følge med på jeres spændende rejse Købte selv hus på amager i 2015. Kælderen var en udfordring. Drænet virkede ikke så vi skulle tages stilling til nyt dræn, indtil jeg faldt over drytech. Det er et lille apparat der udsender langbølger. Vandmolekyler i muren kan ikke lide langbølger og holder sig derfor udenfor. Vores fugtighed i kælderen er markant dalet til et minimum. Vi fik ydermere installeret solcelle på taget og genindvæks. Alt i alt så forrygende og vi slap flest grave dræn. Du er velkommen til at skrive til mig hvis du vil tjekke det yderligere ud. Kh En navnesøster.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • salmonstreet

   Hej Trine! Dejligt du nyder at kigge med! Jeg tror umiddelbart vi har fundet problemet med kælderen – nemlig en utæt brønd eller to, der hvor nedløbsrøret kører ned fra taget… så det får vi kigget på mandag – og når det er fikset, så har vi netop også snakket om et system som drytech! Det er nemlig drøn smart!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine gadeberg

  Kære Trine
  Jeg nyder at følge med på jeres spændende rejse Købte selv hus på amager i 2015. Kælderen var en udfordring. Drænet virkede ikke så vi skulle tages stilling til nyt dræn, indtil jeg faldt over drytech. Det er et lille apparat der udsender langbølger. Vandmolekyler i muren kan ikke lide langbølger og holder sig derfor udenfor. Vores fugtighed i kælderen er markant dalet til et minimum. Vi fik ydermere installeret solcelle på taget og genindvæks. Alt i alt så forrygende og vi slap flest grave dræn. Du er velkommen til at skrive til mig hvis du vil tjekke det yderligere ud. Kh En navnesøster.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicole

  Åhhh kan huske da vi lige havde købt hus, der er bare ekstrem mange lyde man skal vende sig til fordi alt pludselig bare er stille, hvilket resultere i man høre og analysere ALLE lyde!!!

  Nu er jeg en person der tror på der er lidt mere mellem himmel og jord. Jeg er derfor også rimelig modtagelig… Så jeg oplevede ting om natten når jeg skulle på tissetur. Men den mest uhyggelige oplevelse jeg havde var, da jeg en nat var vendt tilbage til sengen, ligger mig godt til rette og så jeg hører nogle mærkelig lyde, noget der minder om en stemme for den så lige pludselig siger klart og tydeligt mit navn 2 gange i træk!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • salmonstreet

   Jeg tror også på lidt ting og sager! Men jeg har en rigtig god mavefornemmelse her i huset og der er normalt rigtig dejligt at være her! Det var også derfor jeg blev helt rundtosset efter nattens episode! 🙂

   Og pyha! Ja din oplevelse lyder som noget jeg har prøvet før! Håber ikke du har haft flere af den slags oplevelser i huset siden!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KÆLDEREN!