KÆLDEREN! – Salmon Street
Vores "nye" sofa

KÆLDEREN!

Vi havde egentlig snakket om, at det første vi skulle gå i gang med når vi overtog huset, var at få skraldet kælderen helt ned, så alle de gamle vægbeklædninger/andet gamle træ kunne blive smidt ud, så der kunne komme (frisk) luft til rummene/væggene her i de lune sommermåneder og vi kunne få luftet godt ud dernede med døre og vinduer åbne i al den tid vi var hjemme. Og så smide en affugter på der kunne køre om natten.

Der er en rigtig tung lugt af fugt i kælderen, og vi var også bekendt med da vi købte huset, at én af de helt store poster netop lå i kælderen. Man ser tydeligt på billederne længere nede i indlægget, at der nok også har været vand dernede engang.

Men fordi kælderen var fyldt op med værktøj osv., gik vi i stedet i gang med førstesalen, da vi gerne vil gøre den færdig inden vinter, så vi kan flytte derop og bo, imens vi renoverer i stueplan.

I går overtalte jeg Anders til at jeg måtte rive lidt af de gamle træpaneler ned, imens han byggede stillads på førstesalen. Og så tog det ellers om sig! Efter jeg havde pillet den ene væg ned, hentede jeg Anders for at vise ham, hvordan det så ud inde under de gamle vægbeklædninger…. Og så blev vi enige om at få pillet det hele ned med det samme! Så måtte første-salen lige vente lidt.

Og jeg er virkelig glad for det er væk nu! Det er i hvert fald stensikkert hvor den kedelige lugt kom fra! For det gamle træ var klamt! Både på den ene og den anden måde! Vi brugte hele dagen på at få pillet ALT ned! (undtagen loftet) og fik også kørt det hele på genbrug. Og nu har vi affugteren til at køre i døgndrift. Og så må vi se hvordan rummet lugter og føles efter den har stået et stykke tid.

Vi har en plan om, at vi gerne vil have gravet kælderen ud på et tidspunkt og istandsætte den fuldstændigt. Men det er umiddelbart det sidste vi gør i vores total-renovering af huset. Men hvis du sidder inde med gode råd, hvordan vi midlertidigt kan holde kælderen så tør som muligt, eller andre gode tricks – så skriv endelig! Vi tager imod med kys-hånd!

Her er lidt billeder 🙂

(Ps. de har glemt at tegne trappen ind på billedet, men den er til højre for det disponible rum.)

 
22 kommentarer

 • Vores gamle hus fra 1940 havde også en fugtig kælder. Det er vist normalt med manglende fugtspærre mellem jorden og fundamentet i gamle kældre. Jeg er ikke faglig på nogen måde. Men jeg har også haft fugt i 12 år. Mursten kan indeholde Ca 1 liter vand utroligt nok. Når i fjerner væske indefra, vil der komme nyt væske udefra og nedefra over tid. Kampen med affugtere mod en helt tør kælder er vist ikke et projekt men drift for at vedligeholde det.
  Jeg har hørt om nedlægning af dræn udefra langs væggene i kælderen, men det er også et stort arbejde at blotlægge væggene og isolere dem udefra.

  Jeg faldt over dette firma. http://www.kehgruppen.dk/fugt/?utm_campaign=Fugt+i+kælder&utm_source=google&utm_medium=ppc&utm_term=fugt%20i%20kælder&utm_content=2078479×807037797182932182.
  Måske var de værd at høre om deres løsning.
  Hilsen mig..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • salmonstreet

   Tak for din kommentar! Jeg har netop snakket med forsikringen, og det kan være at vi har bøvl med en brønd, og det er derfor der er meget vådt i det ene hjørne. Så det skal vi lige have tjekket op på! Men ja, ellers er det en god idé at vi får omfangsdræn rundt om huset… Jeg følger op på hvad der kommer til at ske når vi har haft en kloak-inspektion forbi og nogle flere fagfolk 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sisse

  Vi er netop blevet færdig med en total renovering af vores våde kælder. Det har været en LANG proces, men det hele værd! Vi har gravet ud (løftet ALT op i små spande🙈😂), støbt under soklen både på ydervægge og indervægge, gravet op rundt om huset udvendig og støbt under + lagt dræn ned og isoleret. Vi har lagt mange dræn indvendig også (nok til at vi kunne bo ‘på’ en sump) og efterfølgende lagt gulvvarme i hele kælderen. Under udgravningsprocessen, havde vi en grundvandspumpe til at stå og køre, fordi der var SÅ meget vand da vi kom et stykke ned, da vi gravede ud. Det var dyrt, men guld værd med den pumpe.
  Vi har lavet ALT selv💪🏼 Naturligvis med kyndig og faglig hjælp i baghånden😊
  Et godt råd: ALTID container fremfor trailer.. det lærte vi på den hårde måde😂 tingene går så meget hurtigere, når man ikke skal race frem og tilbage til lossepladsen.
  Den fugtige/tunge lugt slap vi for, efter vi havde lagt nye dræn + kloakering og luftet gevaldigt ud😊
  God fornøjelse med projektet og processen👏😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • salmonstreet

   Det er sgu sejt!!! Vi skal helt sikkert også give kælderen den helt store tur, men en fagmand har lige sagt, at der måske kan være en brønd der er utæt ovre i det hjørne hvor der er fugtigt! Så det er jeg ved at tjekke op på 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Elisabeth

   Må man spørge hvad sådan en omgang løb op i?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Salmonstreet

   Vi er slet ikke færdige endnu jo, så det er svært at sige hvad det kommer til at løbe op i 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte

   Må jeg spørger hvordan i har behandlet væggene indvendigt i kælderen? Vi står selv med en retssag mod sælger af huset da han har forsøgt at skjule at kælderen er total fugtig grundet et kollapset dræn. Så vi skam igang med at rive puds og sælgers plastik maling af og derfor finde en ny og bedre løsning til væggene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Salmonstreet

   De er ikke behandlet endnu – vi har kun fjernet træpanelerne mm., banket overflødigt puds osv. af og givet væggene noget mod skimmel mm (Mener det hedder Hysan). Og så har vi sørget for at de har stået og fået luft i over et år. Det kommer calsiterm plader på snart, som burde kunne holde den sidste fugt ude 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Skyum

  Traebeklaedning paa kaeldervaegge er da ogsaa det daarligste valg EVER! Omfangsdraen er effektivt, men det mest effektive skulle vaere at isolere gulve og evt. installere gulvvarme, da rigtig meget fugt kommer via gulvet

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • salmonstreet

   JA! Jeg tror det hørte til dengang i 70’erne eller hvornår det nu er fra! Hold da op det var ulækkert på indersiden!!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Hej Trine
  Elsker at følge jer og spændt på at se hvad i skal lave denne gang. Sidder lige med min kæreste og kigger billeder. Og han siger i skal husk at lave dræn hele vejen rundt udefra for at slippe af med fugten. Men det ved i sikkert alt om. Rigtig god aften og arbejdslyst

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • salmonstreet

   Tusind tak for input Susanne! Det er som om der kun er fugtigt ovre i det ene hjørne, hvor der er en brønd.. så vi skal lige ha tjekket op på om det kan være den der laver balladen!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Væk med alle organiske materialer i kælderen og lad væggene ånde det skal nok hjælpe en hel del.
  Organisk materiale i en kælder hvor ydervæggene er diffusionsåbne er et no go og vil skabe fugt og risiko for skimmel. Det at i har fjernet alt træet nu skal nok gøre en stor forskel.
  Rigtigt spændende at følge jeres side. I har en super fed stil 🤩
  Mvh Bygningskonstruktøren

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • salmonstreet

   Dejligt at høre at vi har gjort det rigtige! jeg er dæleme også glad for at det gamle mugne møg-træ er ude – hold op det var klamt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Nielsen

  Kære Trine. Jeg har læst dit indlæg om at føle sig anderledes, og nu har jeg lige set jer i “Beliggenhed”. Du er super skøn, som du er. I virker som nogle dejligt positive og varme mennesker🤗Keep being you❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • salmonstreet

   tusind tak for din søde besked Anne! Hvor er det dejligt du tager dig tid til at skrive sådanne en hilsen <3 det varmer mere end du aner!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirsten Lindaa

  Hej, jeg følger jeres renovering med stor interesse, har selv boet i en murermestervilla i 40 år. Jeg er fuld af beundring over jeres energi og kreativitet. Kunne godt tænke mig at vide hvad der stod i tilstandsrapporten om jeres kælder. Pøj pøj med arbejdet 🤗

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • salmonstreet

   Der stod at der var målt høj fugtighed i kælderen – højere end gennemsnittet 🙂 Så vi var forberedt på den del af renoveringen. Og dejligt du følger med!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elise S

  Kan det være dårlig drenert rundt huset? Er vel et vanlig problem i eldre hus. Hadde problemer hos oss, med saltutslag på veggene i kjelleren, ikke like mye som hos dere. Men etter drenering er det nå helt tørt (og varmere) i kjelleren 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • salmonstreet

   Huset er slet ikke drænet – så det skal vi klart have lavet! 🙂 Vi skal bare lige have indhentet nogle tilbud på det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Vi har en gammel murermestervilla med en kaelder som godt nok er istandsat, men fordi vi har nogle fugtfolsomme ting dernede faar vi installeret DUKA’er. Det er ret ligetil og skulle gerne forebygge fugt rigtig meget. Jeg ved dog ikke om det er en for permanent losning for jer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • salmonstreet

   Det må jeg lige prøve at tjekke op på! Men jeg tror at løsningen i første omgang bliver et omfangsdræn rundt om den del af huset hvor der er kælder 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vores "nye" sofa