Flise-inspiration i Mosaikhjørnet

Vi har været en tur i mosaikhjørnet i Glostrup og kigge lidt på fliser og klinker til vores kommende villa. Vores badeværelse på Laksegade er lavet med fliser herfra, og vi har været yderst tilfredse med service og kvalitet! De har rigtig fine showrooms både i Glostrup og Brønshøj med masser af inspiration. Mosaikhjørnet i Glostrup har det største showroom, så jeg vil nok anbefale at man starter dér.

Vores næste badeværelse må gerne være i mørkere nuancer og være endnu mere råt, end det vi lavede på Laksegade. Og gerne med nogle unikke og skæve detaljer – det skal virke eksklusivt og industrielt på samme tid –  Jeg synes det er en fed blanding af stilarter, som jeg aldrig bliver træt af! Det bliver selvfølgelig lidt nemmere at gøre sig nogle mere præcise forestillinger om indretningen når først vi overtager huset, men det er sjovt at komme ud og blive inspireret, og samle indtryk til det endelige resultat.

Personligt kunne jeg godt tænkte mig to forskellige fliser – én type på væg og en anden på gulvet. På væggene har vi snakket lidt om at få fliser i kæmpe format! De er ikke mindre en 120 x 260 cm! Gad vide hvad mureren siger til det? De er nok ikke det nemmeste at arbejde med… men flot, dét er det!

Jeg elsker når gulvfliser/klinker er lagt i sildebensmønster, og ville rigtig gerne se om vi kunne finde på en kreativ løsning på dette – men nu må vi se! Det var i hvert fald mange flotte varianter! Og bestemt også nogle favoritter…

Her er lidt af de fliser vi kiggede på! Du kan også se mere på http://www.mosaikhjornet.dk/


Renoveringsprocessen af den lille blå stue

Da vi overtog lejligheden på Laksegade, var vores nuværende stue egentlig bare et gennemgangsrum uden funktion. Vi syntes at det var mange kvadratmeter der gik til spilde i en lille lejlighed, så vi ville prøve at udnytte pladsen lidt bedre. Derfor blokerede vi den nuværende døråbning, og lavede en ny åbning direkte fra gangen til køkkenet. På den måde kunne vi bedre indrette det lille rum som en hyggelig stue.

I den gamle døråbning satte vi et gammelt vindue ind for at få lidt naturligt lys ud til gangen (og så ser det også bare drøn hyggeligt ud!)

I loftet var der et bræddeloft som dækkede for rør og faldstamme fra overboen. Vi tog bræddeloftet ned og det gav noget mere luft og loftshøjde, så vi besluttede at vi ikke ville opsætte et nyt gipsloft, da vi hellere ville beholde loftshøjden og have rør osv. synlige – for at give et industrielt look. Loftet blev malet sort for at give den rigtige stemning.

Væggene er blevet malet dyb blå og endevæggen fik Kabe (læs evt. mere i indlægget http://salmonstreet.dk/2018/06/26/den-lille-blaa-stue/ , hvor der er billeder af den færdige stue)

Her kommer lidt renoveringsbilleder – det første er fra salgsopstillingen.


Renoveringsprocessen af køkkenet i billeder

Her er lidt billeder fra da vi renoverede vores køkken på Laksegade. De første fire billeder er fra salgsopstillingen, så kommer den originale plantegning og herefter hvordan plantegningen ser ud nu. Som I kan se, så har vi rykket køkkenet ud i den gamle stue/spisestue, så det er blevet meget mere rummeligt og åbent. Vi ville gerne have at køkkenet blev lejlighedens “hjerte”, med god plads til gæster og til at lave mad. Vi gik på kompromis mht. stue-plads, og lavede derfor en lille hyggelig tv-stue i stedet.

Der hvor det gamle køkken lå er der nu viktualierum med vaskerum og opbevaringsplads. En virkelig god beslutning! Alle hjem burde have et viktualierum. Jeg tror når først man har haft et, er det svært at undvære det igen! Det er bare drøn praktisk – især i en lille lejlighed. Og vi er rigtig glade for løsningen med, at det også er et vaskerum, så vi ikke skal i kælderen og vaske tøj. Vores arbejdstider er meget skæve, så det er svært at få planlagt vasketider ind i vores skema.

For at se alle billeder med det helt færdige resultat af køkkenet, så gå ind på følgende link: http://salmonstreet.dk/2018/06/21/koekkenet-paa-laksegade/

Her kommer billederne – og spørg endelig hvis I skulle have noget på hjertet!

Nyt hus – Ny stil!

Imens vi går og venter på at det hele falder på plads med huset  (Vi mangler stadig lige et par småting før det hele er 100% sikkert! – men vi burde være på 99…) så går jeg og drømmer lidt om vores kommende projekt. Stilen i vores solgte lejlighed er en blanding af herskabelig, genbrug og med et lille pift af “mormor”. Og jeg elsker virkelig den stil – MEN! Vores nye projekt skal kunne noget nyt! Vi elsker at udfordre os selv, og vi vil gerne vise at vi har endnu mere at byde på inden for boligrenovering og boligstyling, end hvad vi hidtil har vist. Man skal naturligvis stadig kunne mærke os og vores stil i det kommende projekt. Det er rigtig vigtigt for mig at indrette personligt og ikke bare hoppe med på “moden” – men det kommende projekt skal have et nyt tvist – et par nye briller om man vil.

Jeg drømmer om at indrette stilen så den er endnu mørkere, mere rå og mere industriel. Jeg har altid drømt om en rigtig “newyorker loft apartment” eller at lave et gammelt værksted om til en bolig, så jeg håber at jeg kan overbevise Anders om at vi skal skeje lidt ud – på den rå og mørke front. Det kunne være drøn sjovt at lave en klassisk gammel murermestervilla om til noget helt andet end man regner med. Men jeg kan nok ikke slippe det herskabelige helt – så måske en god blanding?

Vi må se hvad vi finder på, og I kan være helt sikre på at I kommer til at være med på hele rejsen her på www.salmonstreet.dk.

Den skønne vase og bonbonniere er fra https://www.lyngbyporcelaen.dk/ – lignende kan købes på https://www.scandinaviandesigncenter.dk/boligindretning/vaser-og-krukker/lyngby-vase-glas-klar/?variantId=28518-05

Her er lidt billeder fra dagens buket.

Renoveringsprocessen af soveværelset i billeder

Så kom vi til renoveringen af soveværelset! De første 4 billeder er fra salgsopstillingen og plantegningen viser hvordan rummet var delt op før. Vores soveværelse var oprindeligt 2 værelser og et lille gang-areal da vi overtog lejligheden. Vi blev hurtigt enige om at rive væggene ned og så se hvordan rummet tog sig ud.

Da først væggene var væk, besluttede vi os for at lave ét stort rum, med plads til masser af opbevaring og et lille kontor.

Her er renoveringsprocessen i billeder:


 

Older posts