Toning af murstensvægge - DIY

24 timer på akutafdelingen

Jeg har de sidste 24 timer været indlagt på Slagelses Akutafdeling og har i den forbindelse skrevet lidt ud til venner, familie, kunder i butikken på facebook.  ❤ Jeg har kopieret mit skriveri her til bloggen, da jeg egentlig synes at det var ret relevant – så her kommer min facebook dagbog for det sidste døgns tid. Der er også lidt boligindretning involveret, men dette er et af de mere personlige indlæg 😉

 

Torsdag d. 13/3 kl. 19.13

Kære alle!

Jeg må lige beklage at vi har måtte aflyse en del af jeres frisørtider i salonen. Jeg er forhåbentlig snart på benene igen! Jeg er jo ikke så nem at få ram på! (Ved alle der kender mig!)

Pt. Er jeg indlagt som nålepude på Slagelse Akutafdelingen, hvor jeg bliver pænt behandlet (og jeg har en kæmpe respekt for sygehusets indsats – de er dælme grundige!) Så ingen grund til nervøsitet – jeg er sikker på at jeg er i de bedste hænder og snart har fået en diagnose så jeg kan komme videre.

Jeg er her fordi jeg de sidste par uger har haft op mod 40 smertefulde hovedpine anfald og været rigtig skidt kørende! Men har kørt videre på smertestillende, da jeg jo er bekendt med migræne over de sidste 20 år og tænkte at det nok “bare” var det. Men smerterne har været markant anderledes. Så først troede jeg det var en pandehulebetændelse/kæbehulebetændelse, det blev udelukket efter en tur i sugemaskinen hos ØNH-læge og antibiotika. Jeg fik det gradvist værre og smerterne kom i hovedet, i armen og stivhed i ryg mm. Lav feber og mine infektions-tal var heller ikke helt gode. Og pludselig blev man bange for at jeg havde meningitis (evt. Viral) Jeg har været den helt store tur igennem og det er heldigvis blevet udelukket.

Pt. Venter jeg på en CT-skanning. Men lige nu har jeg det ok og har ikke haft anfald i snart 14 timer. Vi aner ikke hvad der er sket og hvorfor jeg har haft det så skidt – men jeg håber på at der snart er afklaring ❤

Jeg er forhåbentlig snart tilbage! Så tak for tålmodigheden! Vi ses snart!

 

Fredag d. 14/3 kl. 10.45

Opdatering fra Slagelse Akutafdeling.

Først og fremmest tusind tak for alle de sødeste beskeder igår ❤ det er simpelthen dejligt at I giver jer tid til en lille hilsen – det er meget værdsat!

Jeg fik svar sent igår aftes på CT-skanningerne og man kan se der sidder en cyste i hovedet som umiddelbart har været årsag til de sidste ugers mange smerter. Jeg venter stadig på at høre hvad der nu skal ske og på at få planlagt et videre forløb.

På den ene side er jeg lettet over at man har fundet “fejlen” så det hele har haft en årsag og forhåbentligt jo kan fikses. Men det havde nu heller ikke gjort noget, hvis de bare havde sagt at jeg var en pjatrøv, og der ikke var noget galt og bare kunne fise hjem. Det er en meget ambivalent følelse, men det er godt der er kommet nogenlunde styr på sagerne.

Men ukrudt forgår som sagt ikke så let – og med min farverige sygdomshistorik er dette sikkert bare endnu et afsnit til bøgerne: “ting du ikke vidste du kunne fejle…” – en bogserie på flere bind med underlige sygdomme, skader og skavanker. (Sorry – Jeg bliver nød til at få lidt humor ind i det her så det ikke bliver for tørt)

Det positive : jeg skal drikke en masse cola siger det dygtige personale! Jeg har fået hevet væske ud af rygsøjlen og den skal så åbenbart fyldes op med cola for ellers kan jeg risikere mere hovedpine! Kan man egentlig få det på recept?

De er drøn dygtige og søde her på akutafdelingen og de har indlogeret Anders og jeg med to senge på noget der ligner Danmarks største badeværelse. Jeg tror dog at jeg efterfølgende vil skrive et brev til afdelingen og måske tilbyde min hjælp til boligindretningen/stylingen.

Igår var jeg i selskab med en skøn portør der var tidligere automekaniker, og hans diagnose var at jeg skulle overveje at få renset mit filter og få smidt et par nye tændrør i, så ville jeg være god som ny! Det vil jeg naturligvis overveje!

God fredag allesammen ❤

 

Fredag d. 14/3 kl. 16.30

Ny opdatering ❤

Først vil jeg lige sige at én af grundende til at jeg laver disse opslag, er at jeg har en mor der pt. Passer min forretning (mere end hun jo plejer) og derfor lige har brug for at jeg informerer venner, familie, kunder i salonen og andet godtfolk på denne måde, så hun ikke står med hele balladen selv. Vi der kender den gode Mutti aka Lisbeth Andersen, ved at hun (nemt) kan blive lidt rundtosset over situationer som disse og derfor er det meget godt at jeg lige skriver ud og giver info på denne måde.

Jeg har jo et kæmpe dejligt netværk herinde og heldigvis også i den virkelige verden! (som jeg jo virkelig bliver gjort opmærksom på i situationer som denne) og igen – tak for at I tager jer tid til at sende en lille tanke – det har været virkelig skønt med omsorg, kærlighed og små grin, til mine måske lidt humoristiske sygehus-indslag. Og tak for cola!! (Den var der mange der fangede i mit tidligere opslag og kom mig til undsætning!) 😂

Det er jo pænt kedeligt at være indlagt i et rum udelukkede bestående af ordinære hvide 15×15 fliser med grå fuger, uinspirerende kontorbelysning og alverdens bippende sygehus gadgets og så uden tv…. Men jeg har haft en dejlig kæreste ved min side, som jeg til trods for min situation har grint meget sammen med i de sidste 24 timer. Og så har der været dejlige venner forbi – med den førnævnte livsnødvendige væske efter at jeg blev tømt for væske i rygmarven (lumpalpunktur).

Nu lyder det måske mærkeligt at vi har grint meget på en akutafdeling, men det har simpelthen været fordi at vi har været omgivet af et skønt personale som har haft overskud (til trods for meget travlhed) til at snakke og grine sammen med os. Det har jeg personligt brug for i situationer som denne, fordi det giver lidt luft og afstand fra alt det kedelige. Det kan være rart at grine lidt sammen af den manglende æstetik i indretningen på et sygehus, de mærkelige undersøgelser man gennemgår og de halvtriste trekantssandwich og den obligatoriske røde saftevand, som man lige skal prøve at klemme ned, ellers har man ikke været “rigtig” indlagt… det svarer jo til at glemme at tjekke sit sveddryppende-korpus-fitness-visit ind på de sociale-medier (ikke at jeg roder med den slags!)

Jeg synes det er vigtig at huske at rose hinanden – især her på facebook, hvor man ofte mere har travlt med at brokke sig og lukke galde ud i det offentlige forum! Og ros skal de helt sikkert have på Slagelses Akutafdeling. De gav mig det jeg havde brug for – både på den ene og anden måde. Det vigtigste er selvfølgelig at de er kommet med en diagnose.

Jeg har en svulst på hypofysen og den er godartet. Den kan give en masse forstyrrelser i kroppen rent fysisk og hormonelt og det skal der styr på nu. Der er en masse ting der giver mening mht. Det sygdomsforløb jeg har haft i længere tid og det giver ro i kroppen at der nok nu er fundet en årsag til en masse symptomer. Jeg kan ikke rigtig sige mere om den del før jeg er blevet undersøgt nærmere og man kan forholde sig til nogle tal ud fra svulstens påvirkning af hypofysen. Det kan være ufarligt at have sådanne en svulst hvis man får den rette medicinering – men det kan også være noget rigtig skidt. Men den er fundet og nu skal den behandles. Så ingen grund til panik – jeg er i gode hænder og humøret er godt.

Jeg er udskrevet og er kommet hjem i min egen seng og skal have foretaget nogle undersøgelser den kommende tid, så jeg fremadrettet kan få den rette behandling.

“Beklager” de lange opslag, men mht. min nye karrierer som blogger kræver et professionelt indlæg mindst 650 ord pr. Blogindlæg og helst fotodokumentation med den rigtige stemning, belysning, opsætning og filter, før at man bliver taget seriøst i denne branche. I slipper for et sygdomsramt billede af mig i moderigtig sygehus-uniform med drop i armen og “se hvor dårligt jeg har det – positur” og må tænke jer til resten.

Jeg skal gøre opmærksom på at dette indlæg IKKE er sponsoreret af Coca cola – bare så Forbrugerombudsmanden ikke får kreative ideér.

Med dette indlæg vil jeg bare sige tak til  jer der arbejder i det danske sygehusvæsen – I gør en kæmpe forskel og bliver ofte ikke specielt godt behandlet eller belønnet i forhold til den fantastiske indsats i yder! Men der skal komme en kæmpe tak fra hjertet fra mig til jer. Tak fordi at I var der, da jeg havde brug for jer.

15 kommentarer

 • Tina

  Jeg fik for 2,5 år siden konstateret en godartet svulst ved hypofysen. De har ikke behandlet mig med noget, men holder lænende øje med om den vokser. Hvad skete der med dig? Kom du i behandling? Jeg tror jeg har læst alle dine indlæg om sygdom, men det kan jo være glippet for mig. Jeg har nu igen været sygemeldt i 14 dage pga meget svær hovedpine. Er blevet scannet igen og alt ser fint ud. Så de har afsluttet mig med spændingshovedpine – noget jeg i øvrigt også har lidt af de sidste ca 15 år. Synes der er mange lighedspunkter i din sygdomshistorik som minder om min.😳 Jeg er nu i behandling med ibuprofen og noget muskelafslappende til natten i en uges tid – det håber jeg virkelig hjælper 🙏🏼. Når nu der er lighedspunkter håber jeg ikke at opleve yderligere forværring ligesom dig. Håber snart de kan hjælpe dig.🙏🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Andrea

  God bedring desværre hører om flere og flere med cyster i hjernen ret skræmmende

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej!

  Sikke en omgang – godt humøret er højt! Jeg har en lille bitte svulst i hjernen. Den er medicineret og holdes i ave. Den far fucket med kroppen gennem mange år og bla gjort det svært at blive gravid. Men når der medicineres har den ikke været et problem. Håber der snart kommer styr på din!
  Kh Monica

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Kære du, sikke en omgang; dejligt at du er i gode hænder. Jeg blev opereret for en tumor i hypofysen for snart 20 år siden. Alt gik godt, og bortset fra lidt efterbehandling på grund af voldsom tørst (drak 14 liter væske om dagen), så har jeg ikke haft nogen mén af det, og de professionelle er kun blevet bedre med tiden, så alt skal nok gå godt for dig. Pas på dig selv, og husk at lade alle de gode folk du har omkring dig passe på dig. Og så lav da lige et indretningsforslag eller to til sygehuset 😊 Kram og barme tanker.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • salmonstreet

   Tusind tak for din besked Mette! Det er så dejligt at du tager dig tid til at skrive og fortælle din historie! Det er simpelthen så værdsat! og dejligt at høre at du har det dejligt i dag!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Pyh ha, hvor er det dejligt, at det trods alt er godartet. Hvor er det bare sejt, at du formår at se noget positivt i situationen og har overskud til også at påskønne menneskerne omkring dig. Stor respekt. Pas på jer selv, og husk, at husrenoveringen ikke løber nogen steder (og når man har hus, bliver man alligevel aldrig helt færdig) – heller ikke, selv om vi er mange, der spændt følger med og beundrer jeres arbejde. giv jer tid til at komme ovenpå igen. Store weekend-knus fra Jylland:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • salmonstreet

   Tusind tak søde Anne! Man skal huske at grine lidt og altid påskønne sine omgivelser og dem der hjælper én. Og jeg er sikker på at det hele nok skal blive godt. Nu skal der bare findes den rigtige behandling <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Sender de allerbedste tanker! Håber der snart ligger en plan og et bedre helbred til dig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Monica

  Sikke dog en omgang…! Godt at høre personalet tog sig pænt af dig 🙂
  Jeg skriver fordi min kærestes søster også har haft en svulst på hypofysen. Det viste sig at hun havde Cushing syndrom. Hun er efterfølgende blevet opereret i hjernen.
  Håber du er okay ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • salmonstreet

   Jeg skal have målt hvordan den påvirker mig rent fysisk, og så skal vi finde ud af hvordan den skal behandles <3 Men jeg ved endnu ikke om det er en operation eller medicinering. Håber din svigerinde er ok i dag? Jeg har det ok – det har bare været lidt af en tur!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • anette

  Ønsker dig det bedste, rigtig god bedring og ender masser af energi og knus

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Toning af murstensvægge - DIY