De sidste to rum på førstesalen

At forstå hvem jeg er…

Jeg tænker at midt i alt renoveringsrodet, vil jeg lige holde en lille pause fra rockwool og flyttekasser, og skrive et personligt indlæg mere til jer. Og i den sammenhæng vil jeg rigtig gerne sige tak for alle de søde kommentarer, som jeg fik i mit sidste personlige indlæg. Jeg troede egentlig at Salmonstreet skulle være mit “skalkeskjul” –  men jeg vil rigtig gerne dele lidt mere med jer, hvis jeg synes at jeg har et personligt emne på hjertet, der trænger til at blive luftet.

Som jeg skrev i mit personlige indlæg for nogle uger siden (læs her hvis du ikke er opdateret: http://salmonstreet.dk/2018/06/29/sandheden-om-mit-salmonstreet/), så har jeg ofte følt mig misforstået og følt, at jeg bliver puttet i den forkerte kasse af folk der overhovedet ikke kender mig og som ofte har en masse fordomme. Og sådan har jeg haft det i rigtig mange år – egentlig så længe jeg kan huske. Følelsen af at “Jeg passer sgu ikke rigtig ind” har ramt mig utallige gange (og gør det stadig) – uden det måske har været tilfældet, men det er dén følelse jeg nu engang har haft.

Jeg har virkelig ofte følt mig som en virkelig sær snegl! 

Især fordi jeg elsker at være i mit eget selskab og fordybe mig i kreativiteten. At være kreativ er nærmest som ilt for mig! Og faktisk har instagram været med til, at jeg er blevet lidt bedre til at acceptere hvem jeg er, fordi jeg kan fornemme at der er mange andre som mig “derinde”. Så Halleluja for min nye “Instagram-familie”, og fordi jeg faktisk passer ind hos en gruppe mennesker her! For jeg har lidt på fornemmelsen at der er rigtig mange af jer, som der kommer til at genkende jer selv i de kommende 27 punkter længere nede i indlægget…

Det handler jo i bund og grund om at acceptere og finde ud af hvem man er – og jeg er EKSTREMT introvert! Et ord jeg ikke kendte for et par år siden, men som virkelig har givet mening for mig i mit voksen-liv. Og måske giver det også mening for dig? Nogle gange kan det være rart at give sine “særheder” et navn eller betegnelse, fordi så bliver det nemmere at acceptere og åbne op omkring det. Og måske hjælper det også ens omgivelser, venner og familie til at forstår hvorfor man er som man er.

Her er 27 punkter om at være introvert… Og jeg kan med et højt rungende JA! sige at jeg passer ind i beskrivelsen, dog med meget få undtagelser.

 

1) Du er meget reflekterende og eftertænksom

Introverte tænker meget over nye oplevelser og ny viden for at bearbejde det.

2) Du elsker at være i naturen

Introverte lader op ved at opholde sig i naturen, som er meget mindre stimulerende end den hektiske hverdag med mange snakkende mennesker.

3) Du er er god til at lytte

Introverte foretrækker dybe samtaler, fremfor smalltalk, og introverte lytter gerne til andres problemer og udfordringer.

4) Du har det anstrengende med store fester

Introverte føler sig som regel udmattet efter en stor fest, også selvom introverte har haft det sjovt under festen.

5) Du foretrækker ofte at udtrykke dig skriftligt

Introverte er som regel bedre til at udtrykke sig i e-mails eller på skrift, end i telefonen og i andre mundtlige sammenhænge. Mange gange har introverte ikke lyst til at tage telefonen, men lader i stedet telefonsvareren tage imod besked.

6) Du undgår helst overfyldte indkøbscentre og store menneskemængder

Det er drænende for introverte at shoppe i travle indkøbscentre og deltage i store menneskemængder i lang tid pga. de mange ydre stimuli.

7) Du kan bedst lide at arbejde uden forstyrrelser

Introverte trives ikke i storrumskontor med afbrydelser, hyppige telefonopkald og de mange hyppige stimuli fra andre mennesker.

8) Du har færre venner end flertallet

Introvertes vennekreds er meget mindre end ekstrovertes. Det optimale er maksimalt mellem to til fem tætte venskaber.

9) Du er god til at planlægge

Introverte forsøger at undgå overraskelser i deres liv, og det gøres bedst med god planlægning.

10) Du keder dig sjældent

Introverte er gode til at beskæftige sig selv og har det godt i eget selskab og egne tanker.

11) Du er ofte godt forberedt

Introverte vil helst være yderst godt forberedt, hvis du skal holde et oplæg for en gruppe eller et foredrag.

12) Du er mindre materialistisk end flertallet

Introverte fokuserer i højere grad på det indre liv (af tanker, følelser, ideer og fornemmelser osv.) fremfor på ydre statussymboler.

13) Du er god til at koncentrere dig dybt

Introverte fordyber sig nemt i en opgave eller problemstilling.

14) Du har behov for mange pauser

For at passe på sin energi har Introverte behov for mange pauser i den hektiske hverdag med mange stimuli.

15) Du er mere sensitiv eller sensibel end flertallet overfor ydre stimulation

Introverte bliver let overstimuleret og kan reagere ret stærkt på lugt, smag, mad, vejr eller lyde.

16) Du kan godt lide at være alene

Men introverte kan også godt lide at være sociale, gerne sammen med én person, et par stykker eller få personer. Enhver ting til sin tid.

17) Du fortrækker at fejre fødselsdage og andre begivenheder i mindre selskaber

Introverte er ikke så glade for at være i centrum for opmærksomheden i længere tid i gruppesammenhænge, og foretrækker sociale rammer med 2-5 venner/familiemedlemmer. Nogle gange har introverte det sågar bedre med at deres fødselsdage foregår uden fejringer eller fester.

18) Du taler mindre end andre i en gruppe af mennesker

Introverte lytter og observerer som regel mere end de taler i gruppesammenhænge. Kun når det drejer sig om emner, som introverte ved meget om i dybden, taler introverte også ret meget.

19) Du er god til at iagttage

Introverte opfatter f.eks. ofte flere detaljer, stemninger, nuancer, som de fleste ekstroverte ikke opdager overhovedet.

20) Du undgår meget øjenkontakt når du snakker

Introverte fokuserer så meget på egne tanker og at få udtrykt sig tydeligt så muligt, at introverte hurtigt bliver overstimuleret, hvis der også skal holde meget øjenkontakt.

21) Du er i perioder ofte præget af lav selvtillid eller mindreværdsfølelser

Introverte har mange gange haft en del nederlag i skoler, på arbejdsmarkedet eller i andre gruppesammenhænge, fordi samfundet i mange årtier har haft en negativ indstilling til den introverte personlighedstype.

22) Du bliver ofte nervøs, hvis du bliver overvåget og observeret under arbejde

Introverte bliver som regel meget ukoncentrerede af at blive observeret.

23) Du bliver ofte opfattet som en alvorlig eller seriøs type

Introverte tager ikke tingene og livet så let som ekstroverte. F.eks. har introverte ikke let ved at fortælle lange underholdende historier og anekdoter. Men introverte er gode til at finde meningen bag, eller fortolke de forskellige historier. Det betyder f.eks. også at introverte er gode til at forudsige problemer i forskellige situationer.

24) Du lader bedst op alene eller sammen med én eller to tætte personlige kontakter, og ikke i gruppesammenhænge

Du bliver let irritabel, hvis du er omgivet af mennesker eller aktiviteter i for lang tid.

25) Du er ikke udpræget spontan eller impulsiv, men forsigtig af natur

Introverte føler sig usikre i nye omgivelser, og kan bedst lide at iagttage en aktivitet et stykke tid inden de beslutter sig for at deltage, eller før de tager en chance eller risiko.

26) Du bryder dig ikke om uanmeldte besøg

Introverte foretrækker at besøg er planlagte, hvorimod surprise-party og lignende let giver kaos i kalenderen og forvirring.

27) Du læser meget. Enten bøger, blade, på internetsider etc.

Ved at læse oplader introverte deres energi. Og/eller ved at skrive, f.eks. dagbog eller mange e-mails.

 

(De 27 punkter er lånt fra siden http://www.introvert.dk)

 

Er der også mange af punkterne der fik dig til at tænke – DET ER SGU DA MIG! Godt! For så er du ikke alene! Og hvis du ikke følte dig truffet i ovenstående 27 punkter, så kender du måske én som mig, som du pludselig har lidt mere forståelse for.

Jeg har ofte været rigtig ked af, at jeg har haft brug for at tage hjem fra fester og arrangementer før tid, fordi jeg har været “mættet” – Og det har absolut intet med festen eller gæsterne at gøre, selvom folk måske har følt, at det var dét der var grunden. Men man føler simpelthen bare ikke at der er mere at give af, og man har bare brug for at være sig selv. Så simpelt er det. Og det kan være super træls at have det sådan, for jeg er helt sikkert gået glip af nogle drøn gode oplevelser!

Og punktet med at få uanmeldt besøg og hellere vil skrive, frem for at snakke i telefon og lignende – Jeps! Det er mig! Jeg HADER at snakke i telefon når jeg har fri. Og jeg kan bedst lide at være forberedt på besøg. Jeg får næsten koldsved hvis det ringer på, og jeg ikke har inviteret nogen!

Jeg kunne sagtens uddybe mange af punkterne og relaterer til mig selv i stort set det hele. Og det kan muligvis også godt være, at jeg gør det i et senere indlæg. Men først vil jeg meget gerne høre jeres tanker og meninger om mit indlæg – så kan det som sagt være, at jeg går lidt mere i detaljerne senere 🙂

God dag alle sammen!

 

24 kommentarer

 • Josefine Evjen

  Jeg havde rigtig dårlig selvtillid og til tider socialangst indtil jeg lærte hvad en introvert var. Det er omkring 3 år siden nu, og det var da jeg gik fra at aldrig være helt lykkelig, til at blive lykkelig og glad for mig selv.
  Det at være introvert er mindst lige så godt som at være ekstravert <3 og det at der bliver snakket åbent om det, gør bare at endnu flere måske lærer noget nyt om dem selv. Som du siger, så hjælper det så meget at få et ord på det man føler og hører at der er mange andre som har det på samme måde.

  Btw så er jeg dybt inspireret at jeres blog og instagram. Prøvede ihærdigt at finde jer efter jeg så jer i 3xbeliggenhed 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • salmonstreet

   Du har helt ret – der er intet galt med at være Introvert – det handler bare ofte om forståelse fra ens omgivelser, da det ikke er alle der forstår det 🙂 Tusind tak for din besked! Det er dejligt at du vil deltage i debatten! Og skønt at vi kan inspirere!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Du er en fantastisk person at kende Trine, og jeg hygger mig altid i dit selskab ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kære Trine❤️Jeg blev helt rørt, for jeg kan svare JA JA JA, til ALLE 27 spørgsmål. Jeg er også introvert og som du også skriver, har jeg ofte følt mig som en særling og ikke som andre. Efterhånden er jeg blevet så gammel, at jeg har lært at acceptere mig selv og det er et stort og vigtigt skridt. Jeg synes, du og din kæreste gør det SÅ godt og jeg følger jer på sidelinjen. Ønsker jer det bedste med jeres nye hjem! Kærlige og positive hilsener til jer fra Britta

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • salmonstreet

   Hvor er du sød Britta! Tusind tak for dine søde ord! De varmer virkelig og dejligt at du følger med!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe

  Kan kende SÅ mange af punkterne. Jeg hviler mere og mere i mig selv og accepterer mere og mere det at være introvert. Åh hvis jeg bare havde haft den ro da jeg var yngre og havde haft så travlt med at føle mig så forkert. Fedt du er så åben omkring det😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • salmonstreet

   Det er bare vigtigt at lave fokus på noget som nogen mener er et tabu, hvilket det jo slet ikke er ! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bente

  Jeg kan li’ dig kan jeg 🤗 ( selv om jeg ikke kender dig) 🤔 men skidt pyt.. for jeg ved jo hvordan du har det! Jeg er 57… har også tatoveringer… vil hellere være på sidelinjen og lytte og observere… hvorfor er der ingen andre der ser den vidunderlige fugl med de røde ben, stå på taget af den hvide bil… hvorfor taler du så højt, jeg er jo lige her… osv.. osv… osv… så hermed endnu en sær snegl på vejen… 🙏🏻😁PS… Du kan også noget med ord…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • salmonstreet

   Fra Hjertet tak Bente! Vi er mange tror jeg – der bare ikke rigtig snakker om hvordan vi egentlig er – og vores små særheder. Men hvor er det dejligt når vi finder hinanden og giver hinanden et klap på skulderen <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Fantastisk godt indlæg søde Trine! ❤️
  Jeg kan genkende mig selv i næsten alle sammen. Det er virkelig fedt at se en anden side af dig og Anders samtidig med at man kan følge jer i jeres projekter- super fedt ☀️
  Mange hilsner Camilla. 😊😊😊😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • salmonstreet

   Tusind Tak Camilla! Det er dejligt at der også er plads til at give lidt fra hjertet og folk tar såå godt imod! Det er jeg virkelig taknemmelig for! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Hvad med at blive kaldt ‘sur’ og indelukket når man begynder at putte sig lidt fordi man er så mættet af stimuli at man har behov for at trække sig og reflektere i stilhed inde i sit eget hovede! Den har jeg fået tit! -og det gør ondt at blive misforstået…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • salmonstreet

   Det er præcis den følelse der kan gøre såå ondt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Noelle

  Halleluja for dit oplæg🙏🏼 Jeg kan også se mig selv i rigtig mange af punkterne. Det er faktisk først her i mit voksenliv (38), at jeg har fået følelsen af at føle mig forkert, og ville ønske at jeg var bedre til at være social. Som yngre husker jeg ikke, at det var noget, der fyldte. Kan mærke at jeg de sidste par år og stadig er det, er i en proces mhp. selvaccept af lige præcis den jeg er. Og pyha, det går skisme langsomt fremad🤔 men er træt af følelsen af, ikke at føle mig ok.
  Super godt opslag og meget relevant for mig også💪🏼 Glæder mig til læse mere fra dig og ikke mindst følge jeres fantastiske husrenovering, det bliver SÅ flot!!😍🏡💫

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • salmonstreet

   Super dejligt at høre Noelle! Jeg håber at mit opslag kan give dig troen på at du er mere end god nok, men at man bare er som man er! Og ikke behøver at være som alle andre, ellers som alle andre udgiver sig for at være!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Jeg vil også sige tak for dit indlæg og de 27 punkter, som med undtagelse af 1 passer 100% på mig. Jeg er en halvgammel krage nu og har efterhånden accepteret, at jeg falder lidt udenfor i nogle situationer. Jeg synes dog det må være endnu sværere i dag end i min ungdom at “passe ind” fordi tiden er blevet meget mere ekstrovert, og vi i dag har så stort behov for at udtrykke os selv som individualister og sælge os selv. Jeg kan egentlig ikke lide ordet introvert, det kan nogen gange lyde som en diagnose, men der er intet unormalt ved at have større brug for ro ig tilbagetrukkethed. Det er rart at høre andre sætte ord på, og de 27 punkter er enormt rammende 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • salmonstreet

   Jeg håbede præcis som et svar som dit – med hensyn til at introvert kan være et slags tabu – men det er det overhovedet ikke <3 så det er dejligt at du forstod teksten! For du har så evigt ret!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbeth

  Ja jeg kan kun sige efter at ha læst det at det er så meget dig ❤️Men kan så til gengæld også se mig selv i meget af det ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • … Det var virkelig befriende at læse, at føle og pludselig føle sig knap så forkert!! – Ofte er det frusterende, når man meget mod sin vilje, føler sig mættet og træt, og bare har brug for fordybelse og sit eget selskab- … specielt når man samtidigt, faktisk er naturlig nysgerrig og meget interesseret, så er det, at følelsen af “forkerthed” rammer på en rigtig øv måde, som jeg føler dræner det gode lidt for meget..

  Så kæreste dig, TAK for lige at flytte fokus og forhåbentlig fremadrettet give pladsen til følelsen om at “All Is Well” og slutte mere fred med det “forkerte”

  TAK 🙏🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • salmonstreet

   Det er mig der takker! Fordi du giver den kommentar som du giver! Det er præcis dét jeg håbede at jeg fik ud af at skrive et indlæg som dette! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ia Annika

  Hold nu helt op, hvor kan jeg se mig selv i SÅ meget af det der.. Det jo helt vanvittigt, jeg har også tit følelsen af at jeg ikke passer ind, eller at være udenfor unden nogen mennesker har gjort eller sagt noget der skulle give mig en grund til at tænke det..
  Jeg lader bedst op i naturen, mit eget selvskab og med mit hækletøj.. Jeg er en del af systemet pga. jeg har nogle diagnoser, og jeg bliver mødt med at det er virkelig forkert og usundt ikke at kunne lide/fungere i sociale samhænge om det så er praktiskpladser gennem kommunen eller helt privat.
  Tak fordi du lavede det her indlæg 🙏🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • salmonstreet

   Ja, men pludselig passer man alligevel ind, når der så kommer ord på! Tak for din kommentar – hvor er det dejligt at du har brugt tiden på at læse mit indlæg og at det gjorde noget for dig! Det varmer virkelig! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De sidste to rum på førstesalen